Φυλακισμένος δραπέτευσε και άφησε τον δίδυμο αδελφό του στη θέση του – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αρχές του Περού κατάφεραν να εντοπίσουν έναν κατάδικο, ο οποίος είχε δραπετεύσει από τη φυλακή πριν από ένα χρόνο, αφήνοντας τον δίδυμο αδελφό του στη θέση του.

Ο Αλεξάντερ Ντελγάδο είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 16 ετών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ληστεία, έκτοτε βρισκόταν σε φυλακή βόρεια της Λίμα.

Όταν ο δίδυμος του, Τζιανκάρλο, τον επισκέφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αλεξάντερ τον νάρκωσε, άλλαξε τα ρούχα τους και έφυγε από τη φυλακή.

Η άνευ προηγουμένου απάτη επιβεβαιώθηκε μετά τη λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων του Τζιανκάρλο. Μετά από 13 μήνες, ο Ντελγάδο συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στην πόλη Callao, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών προσέφερε αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Τώρα αναμένεται να μετακινηθεί σε φυλακή μέγιστης ασφαλείας. Όσο ο Αλεξάντερ απολάμβανε την ελευθερία του, ο αδελφός του Τζιανκάρλο παρέμεινε στη φυλακή με την υπόνοια ότι συνεργάστηκε με τον δίδυμο αδελφό του για να δραπετεύσει. Τελικά, δεν κατηγορήθηκε και έχει πλέον αφεθεί ελεύθερος.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά τη σύλληψή του, ο Αλεξάντερ Ντελγαδο, δήλωσε ότι ήθελε μανιωδώς να δραπετεύσει “επειδή ήταν απελπισμένος να δει τη μητέρα του”.

Πηγή: BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ