Δικηγόρος του Τραμπ: Ο Πρόεδρος δεν διερευνάται για παρακώλυση της Δικαιοσύνης

Ένας από τους δικηγόρους του Aμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είπε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις χθες ότι ο πρόεδρος δεν διερευνάται για παρακώλυση της Δικαιοσύνης, όταν όμως τον πίεσε ο δημοσιογράφος να το επιβεβαιώσει, είπε ότι δεν είναι σίγουρος.

«Το γεγονός είναι ότι ο Πρόεδρος δεν έχει βρεθεί και δεν βρίσκεται υπό διερεύνηση», είπε ο Τζέι Σέκουλοου, νέο μέλος της δικηγορικής ομάδας του Τραμπ, στο κανάλι CBS σε μία από τέσσερις συνεντεύξεις που έδωσε την ίδια μέρα. Ο Σέκουλοου πρόσθεσε ότι κανείς δεν είχε ειδοποιήσει τους δικηγόρους του για κάτι τέτοιο, κάτι όμως που συνήθως σπάνια το γνωρίζουν όσοι διερευνώνται, ιδιαίτερα στις αρχικές φάσεις.

Η ερώτηση βασίστηκε σε αρκετές σχετικές αναφορές στον Τύπο καθώς και σε tweet από τον ίδιο τον Τραμπ την Παρασκευή που έγραφε: «Τελώ υπό διερεύνηση».

Ο Ρόμπερτ Μόλερ, ειδικός εισαγγελέας που διερευνά την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ και τις σχέσεις συνεργατών του Τραμπ με τη χώρα, διερευνά επίσης εάν ο Τραμπ ή άλλοι προσπάθησαν να παρακωλύσουν την έρευνα. Πηγή που πρόσκεινται στο γραφείο του Μόλερ είπε την Πέμπτη ότι οι ανακριτές θα πρέπει να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό αποδείξεων προτού μπορέσουν να δικαιολογήσουν μια συνέντευξη με τον ίδιο τον πρόεδρο.

Όσον αφορά το tweet του Τραμπ, ο Σέκουλοου είπε ότι ο Πρόεδρος αντέδρασε σε άρθρο της εφημερίδας Washington Post, η οποία ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε ότι ο Μόλερ θα εξετάσει αν ο Τραμπ προσπάθησε να παρακωλύσει την έρευνα με την απόλυση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμι τον Μάιο. Ο δικηγόρος είπε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι η είδηση δεν ισχύει: «Δεν μπορώ να διαβάσω το μυαλό του ειδικού ανακριτή», δήλωσε.

Ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του Μόλερ, αρνήθηκε να κάνει σχετικές δηλώσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ