Ιαπωνία: Η διπλωματική ένταση με την Κίνα φρέναρε τον τουρισμό – Πτώση 45% τον Δεκέμβριο

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 45% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με πέρυσι, εν μέσω διπλωματικής κρίσης μεταξύ Πεκίνου και Τόκιο.
  • Η ένταση προκλήθηκε μετά την πρόταση της Πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι τον Νοέμβριο, ότι η Ιαπωνία θα μπορούσε να επενέβαινε στρατιωτικά σε περίπτωση επίθεσης στην Ταϊβάν.
  • Η δήλωση προκάλεσε έντονη αντίδραση από την Κίνα, η οποία στη συνέχεια συνέστησε στους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ιαπωνία.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 45% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με πέρυσι, όπως ανακοίνωσε τη Τρίτη το Υπουργείο Μεταφορών, εν μέσω διπλωματικής κρίσης μεταξύ Πεκίνου και Τόκιο.

Η ένταση προκλήθηκε μετά την πρόταση της Πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι τον Νοέμβριο, ότι η Ιαπωνία θα μπορούσε να επενέβαινε στρατιωτικά σε περίπτωση επίθεσης στην Ταϊβάν. Η δήλωση προκάλεσε έντονη αντίδραση από την Κίνα, η οποία στη συνέχεια συνέστησε στους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ιαπωνία.

Πηγή: AFP

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.