Ξεχειλίζουν από οργή οι κάτοικοι στο Μάτι: Τι είπαν στον Realfm 97,8

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι του Ματιού καθώς όπως καταγγέλλουν «τα πράγματα είναι στάσιμα και το τελευταίο τετράμηνο είναι σαν να μην κινείται τίποτα».

«Το δελτίο Τύπου αντικατοπτρίζει την οργή των κατοίκων για τη στασιμότητα των πραγμάτων. Το τελευταίο τετράμηνο είναι σαν να μη κινείται τίποτα στο Μάτι. Μπορεί σε επίπεδο νομοθετημάτων, ΚΥΑ να γίνονται κάποια πράγματα αλλά ο αμίαντος είναι παγωμένος, οι εταιρείες έχουν φύγει, δεν έχουν συλλέξει ούτε αυτόν που μαζέψανε, όταν κατάλαβαν ότι δεν παίρνουν τα λεφτά τους, έφυγαν», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ), Κατερίνα Μαλλά.

«Οι κατεδαφίσεις δεν γίνονται γιατί δεν υπάρχει κονδύλι. Περιμένουμε ΚΥΑ για το πως θα ρυθμιστεί το θέμα με τα εξ αδιαιρέτου για να μπορεί ο καθένας να τρέχει το φάκελό του ανεξάρτητα και δεν την έχουμε δει ακόμα να βγαίνει. Παίρνουν την έγκριση από το τομέα του υποδομών αλλά από την πολεοδομία δεν έχει περάσει κανένα ακόμη. Μετά από τόσους μήνες πλέον βλέπουμε και τη δυστοκία των υπηρεσιών, δημιουργούνται προβλήματα που μπλοκάρουν όλο το σύστημα», πρόσθεσε η κ. Μαλλά τονίζοντας ότι «οι άδειες επισκευής βγαίνουν με αργούς ρυθμούς, τούβλο σε σπίτι που είναι ολικά κατεστραμμένο δεν έχει μπει. Πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα για τους εγκαυματίες. Έχουμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε είναι αν υπάρχουν τα χρήματα για τις επισκευές και τις ανακατασκευές στα σπίτια, αυτό μας προβληματίζει. Υπάρχουν ερανικοί λογαριασμοί στους δήμους, στις τράπεζες και ποιος ξέρει που αλλού υπάρχουν ερανικοί. Δεν γνωρίζουμε αν τα χρήματα από όλες τις τράπεζες έχουν κατατεθεί στον ερανικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ