Τόσκας: Οι έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προχωρούν με καλό ρυθμό

“Είναι τραγικό το περιστατικό της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου“, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 88,6 FM και κατηγορεί την ΝΔ για υπερβολές και πυροτεχνήματα.

«Αυτά από τη πλευρά της ΝΔ δείχνουν έναν τακτικισμό που έχει σχέση με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική και την μείωση των επιτυχιών της Αστυνομίας, οι οποίες είναι αποδεκτές από όλο τον κόσμο , αναφέρει ο κ. Τόσκας και υπογραμμίζει πως «τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ακριβώς ότι την τελευταία διετία έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό εξιχνιάσεων υποθέσεων και στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αν θέλετε και στα Εξάρχεια. Και φτάνει τώρα η Νέα Δημοκρατία και βέβαια οι εφημερίδες οι οποίες επηρεάζονται από την γραμμή της και εμφανίζουν την χώρα ότι ανθεί το έγκλημα, ανθίζει το έγκλημα χωρίς τιμωρία, εμφανίζουν ότι είμαστε Κολομβία, ότι υπάρχουν επικίνδυνες καταστάσεις στην Αθήνα».

Αυτό που επιτυγχάνει η ΝΔ, τονίζει ο κ. Τόσκας είναι «να μας δείξει πιο καθαρά από ποτέ πόσο ακροδεξιά ρητορική ακολουθεί, όταν βλέπουμε πραγματικά τον κ. Δένδια ο οποίος θέλει να εμφανίζεται ως μετριοπαθής, να μιλάει για Κολομβία να μιλάει για περίοδο βίας και αίματος ενώ πριν από λίγα χρόνια ήταν και ο ίδιος υπεύθυνος σε αυτόν τον τομέα και να αμφισβητούν, όπως ο κ. Σταμάτης, τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας για την εγκληματικότητα, δηλαδή όπου δεν τους συμφέρουν τα στατιστικά στοιχεία, τα αμφισβητούν. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν θέλω να ακολουθήσω την αντιπολίτευση σε αυτόν τον ολισθηρό κατήφορο. Καλλιεργούν τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες και διασύρουν με την στάση τους βέβαια και τη χώρα».

Όσον αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του Μ.Ζαφειρόπουλου ο κ. Τόσκας χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες τόνισε «πως προχωρούν με καλό ρυθμό και θα δούμε τι θα προκύψει».

Για την πρόσφατη πολύ μεγάλη επιχείρηση στη Δυτική Αττική ο κ. Τόσκας ανέφερε πως «τώρα και η αστυνομία μπορεί να μπει στην περιοχή και τα προβλήματα της καθημερινότητας αντιμετωπίζονται σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Δε λέω λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά έχει επιτύχει η αστυνομική επιχείρηση. Κάποιοι που πόνταραν στο ότι ήταν επιχείρηση λίγων ημερών και μετά θα σταματούσαμε, φάνηκε ότι και στη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, προκειμένου να ηρεμήσει όσο το δυνατό περισσότερο, μια περιοχή που διατηρείτο σαν άβατο -και ας μη μιλάν υποκριτικά οι άνθρωποι της αντιπολίτευσης, γιατί σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή τη περιοχή. Όταν ο κ. Δένδιας μετέφερε με αστυνομικές κλούβες τους ναρκομανείς από το κέντρο της Αθήνας στο Μενίδι, είχε τεράστιες ευθύνες και έχει. Επομένως αυτή ήταν η πολιτική τους, ήταν η πολιτική τους να χρησιμοποιούν αυτόν τον τόπο, τη Δυτική Αττική, προκειμένου να κρύψουν τα προβλήματα της περιοχής. Εμείς προσπαθούμε τώρα και σε συνεργασία με άλλα υπουργεία γιατί σας είπα δεν είναι μόνο αστυνομικές ειδήσεις, να βελτιώσουμε την κατάσταση, δεν βελτιώνεται σε μία μέρα, θέλει πολύ προσπάθεια, πολλά έργα, πολλές και αστυνομικές επιχειρήσεις που δεν είναι εύκολη δουλειά».

«Εγώ θα ήθελα να πω, πως έχουμε γυρίσει τα πράγματα και κατά τη διετία 2015-2017, η βαρύνουσα εγκληματικότητα αφορά στο 30% και η μικροεγκληματικότητα στο 70%. Τι γινόταν στη προηγούμενη διετία 2013-2014; Ήταν ανεστραμμένα αυτά τα στοιχεία, δηλαδή η μεγάλη εγκληματικότητα ήταν στο 70% και η μικροεγκληματικότητα στο 30%.»

Το προσφυγικό πρόβλημα ανέφερε πως είναι μόνιμα στην ατζέντα των συνόδων της ΕΕ και υπογράμμισε πως «είναι αλήθεια ότι συντηρητικοποιούνται πολλές κυβερνήσεις και πολλές κοινωνίες στην Ευρώπη, αλλά υπάρχουν και πολλά προβλήματα. Κοιτάξτε τι γίνεται σε πολλές πρωτεύουσες, κεντροευρωπαϊκών χωρών, σε αντίθεση αν θέλετε με την χώρα μας, που είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας. Ο ελληνικός λαός έχει δείξει μια καταπληκτική ψυχραιμία, ωριμότητα, δημοκρατική ευαισθησία, δείχνει την ωριμότητα του και τις ευαισθησίες του και διδάσκει την υπόλοιπη Ευρώπη, πλην όμως το πρόβλημα είναι τεράστιο. Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν λύνεται εύκολα και χρειάζονται συνέργιες από όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ