Τελεσίγραφο Έλον Μασκ στους εργαζομένους του Twitter: «Ή θα γίνετε σκληροπυρηνικοί ή θα αποχωρήσετε»

Τελεσίγραφο στους εναπομείναντες εργαζόμενους του Twitter φέρεται να έστειλε ο Έλον Μασκ, ο οποίος ετοιμάζεται να λανσάρει την νέα έκδοση του δημοφιλούς social media, «Twitter 2.0».

Σύμφωνα με ένα e-mail που έστειλε τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε όλους τους υπαλλήλους του Twitter, ο νέος ιδιοκτήτης τόνισε ότι το στήσιμο του νέου Twitter απαιτεί μόνο εξαιρετικές επιδόσεις. «Από εδώ και στο εξής, για να φτιάξουμε ένα καινοτόμο “Twitter 2.0” και να επιτύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί. Αυτό σημαίνει να εργαζόμαστε πολλές ώρες υπό μεγάλη πίεση. Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν βαθμό επιτυχίας» έγραφε ο Έλον Μασκ στο email.

Ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά θα πρέπει να πατήσει ένα link προκειμένου να αποδεχθεί τους νέους κανόνες εργασίας στο νέο Twitter. Η διορία για την τελική απόφαση των εργαζομένων είναι την Παρασκευή στις 12:00 π.μ. Όποιος εργαζόμενος δεν θελήσει να συμμετέχει σε αυτές τις νέες συνθήκες εργασίας, θα αποχωρήσει με αποζημίωση ίση με τρεις μισθούς.

«Όποια απόφαση κι αν πάρετε, σας ευχαριστώ για τις προσπάθειες που καταβάλατε για να επιτύχει το Twitter» σημείωσε ο Μασκ.

Σύμφωνα με τον Gergely Orosz, πρώην μηχανικό της Uber, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητας, το νέο Twitter του Έλον Μασκ θα βασίζεται σε προγραμματιστές που γράφουν καλό κώδικα, οι οποίοι πλέον θα έχουν σημαντικότερο ρόλο στην εταιρία.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη σύσκεψη με το προσωπικό του Twitter, ο Έλον Μασκ τους είχε τονίσει ότι: «Αυτό που δουλεύει στην SpaceX και στην Tesla είναι ότι οι άνθρωποι έρχονται στο γραφείο και δουλεύουν σκληροπυρηνικά. Ένας μικρός αριθμός ανθρώπων μπορεί να “βγάλει” τεράστιο ποσοστό δουλειάς σε αυτήν την κατάσταση»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ