Παρέμβαση εισαγγελέα για το άγριο bullying σε μαθήτρια στον Εύοσμο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η υπόθεση με την 15χρονη μαθήτρια που έπεσε θύμα άγριου bullying στον Εύοσμο.

Εύοσμος Θεσσαλονίκης: Η δραματική επιστολή της μητέρας της 15χρονης που δέχτηκε bullying

Στην καταγγελία προέβησαν οι γονείς της ανήλικης, κάνοντας λόγο για δύο περιστατικά ξυλοδαρμού σε βάρος της κόρης τους -εκ των οποίων το ένα αναρτήθηκε στο TikTok- αλλά και συνεχές bullying που υφίσταται από ομάδα ανήλικων κοριτσιών, επειδή «είναι καλή μαθήτρια». Καταγγέλλουν δε, ότι απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές εκπαίδευσης αλλά περιορίστηκαν σε απλή επίπληξη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή προς την εισαγγελέα πρωτοδικών Παναγιώτα Γκίγκα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία και να εντοπιστούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Θεσσαλονίκη: Το μαρτύριο της 15χρονης που δεχόταν άγριο bullying – «Μπορεί να ζητήσουμε να αλλάξει σχολείο» λέει στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν οι πράξεις τη απειλής, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παράβασης καθήκοντος (συνδέεται με τους εκπαιδευτικούς που έγιναν αποδέκτες της καταγγελίας).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK