Θεσσαλονίκη: Το μαρτύριο της 15χρονης που δεχόταν άγριο bullying – «Μπορεί να ζητήσουμε να αλλάξει σχολείο» λέει στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας

Ένα «μαρτύριο» βίωνε η 15χρονη από τον Εύοσμο στην Θεσσαλονίκη η οποία έπεσε θύμα άγριου bullying από συνομήλικές της. Και δεν είναι η πρώτη φορά, όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Θανάσης Χατζάκος στο enikos.gr.

Εύοσμος Θεσσαλονίκης: Η δραματική επιστολή της μητέρας της 15χρονης που δέχτηκε bullying

Της Εύης Κατσώλη

«Το κορίτσι είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση καθώς έχει υποστεί την απόλυτη διαπόμπευση» τόνισε ο κ. Χατζάκος, ο οποίος περιγράφει τα «βασανιστήρια» που έχουν γίνει στην μαθήτρια από τον Φεβρουάριο έως σήμερα.

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για bullying σε μαθήτρια Γυμνασίου – Την χτύπησαν και ανέβασαν βίντεο στο TikTok

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος τον Φεβρουάριο η 15χρονη είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού και μάλιστα όταν μια συμμαθήτριά της παρενέβη για να την βοηθήσει, χτύπησαν και εκείνη. Τότε οι γονείς είχαν καταγγείλει το περιστατικό, είχαν απευθυνθεί και στη Διεύθυνση του σχολείου της, έγιναν κάποιες συστάσεις, «οι οποίες όμως, δεν εισακούστηκαν».

«Στο ενδιάμεσο υπήρχαν κλιμακούμενα περιστατικά μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο, οπότε και μια ομάδα 10 -12 ατόμων τράβηξαν την 15χρονη έξω από πιτσαρία όπου βρισκόταν, την έσυραν από τα μαλλιά και άρχισαν να την χτυπούν στο κεφάλι. Μια κοπέλα μάλιστα βιντεοσκοπούσε το περιστατικό και στη συνέχεια το ανέβασε στο TikTok διαπομπεύοντας το κορίτσι» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Και το προηγούμενο διάστημα όμως, της έκαιγαν τα μαλλιά, έβαζαν σκουπίδια στην τσάντα της και της έκαναν απίστευτο λεκτικό bullying» όπως περιέγραψε.

Ο κ. Χατζάκος είπε ότι «οι δύο δράστιδες είναι συμμαθήτριες της 15χρονης και τα υπόλοιπα κορίτσια, μαθήτριες από σχολείο στο Κορδελιό. Ζητούμε να βρεθούν οι υπαίτιοι. Στο βίντεο που κυκλοφορεί φαίνονται μόνο τα δύο κορίτσια ενώ το θύμα υπό τον φόβο, το στρες και την έντονη πίεση της στιγμής δεν θυμάται όλα τα πρόσωπα».

Οι επόμενες κινήσεις

Ήδη ο κ. Χατζάκος με την οικογένεια του κοριτσιού ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις. Όπως είπε ο δικηγόρος στο enikos.gr, «θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να δοθεί εντολή στην Ασφάλεια και να βρεθούν οι υπαίτιοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι εκπαιδευτικοί από το σχολείο της 15χρονης κάλεσαν τους γονείς της και τούς είπαν ότι θα συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και θα μεριμνήσουν για παιδοψυχολόγο. Ωστόσο δεν αποκλείεται να ζητήσουμε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον το κορίτσι για να βρίσκεται μακριά από την «πηγή» των όσων συνέβησαν και να μπορέσει να συνέλθει».

Ο κ. Χατζάκος θέλησε να στείλει και το δικό του μήνυμα για ανάλογα περιστατικά. Όπως υποστηρίζει, «τα παιδιά πρέπει να μιλούν, να μην φοβούνται και οι γονείς να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες άμεσα για να σταματήσει η θρασύτητα ορισμένων ατόμων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ