Κρήτη: Τέσσερις επιχειρήσεις για τη διάσωση 202 μεταναστών τα ξημερώματα

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Τέσσερις διαδοχικές επιχειρήσεις για τη διάσωση συνολικά 202 μεταναστών έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/5) νότια της Κρήτης και της Γαύδου.
  • Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν δυνάμεις της FRONTEX και του Λιμενικού Σώματος, με τις διασώσεις να πραγματοποιούνται σε θαλάσσιες περιοχές νότια της Ιεράπετρας, των Καλών Λιμένων και της Γαύδου.
  • Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στα λιμάνια των Καλών Λιμένων και της Γαύδου, ενώ οι αρμόδιες αρχές προχωρούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Τέσσερις διαδοχικές επιχειρήσεις για τη διάσωση συνολικά 202 μεταναστών έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/5) νότια της Κρήτης και της Γαύδου.

Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Γαύδου

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πρώτο περιστατικό εντοπίστηκε λέμβος από εναέριο μέσο της δύναμης της FRONTEX σε θαλάσσια περιοχή 53 ναυτικά μίλια νοτιονοτιοδυτικά της Ιεράπετρας. Ακολούθησε περισυλλογή 44 μεταναστών από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι διασωθέντες μεταφέρονται στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.

Λίγη ώρα αργότερα, δεύτερη λέμβος εντοπίστηκε από εναέριο μέσο της FRONTEX σε θαλάσσια περιοχή 37 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων. Σύμφωνα με το Λιμενικό, 60 άνθρωποι περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του Σώματος και μεταφέρθηκαν επίσης στους Καλούς Λιμένες.

Μεταναστευτικό: Μείωση πάνω από 40% στις ροές σε σχέση με το 2025 – Στις 3.029 από 8.082 οι αφίξεις στο ανατολικό Αιγαίο

Σε τρίτο περιστατικό, πλοίο της δύναμης της FRONTEX προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση 35 αλλοδαπών που επέβαιναν σε λέμβο, σε θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Γαύδου.

Στο τέταρτο περιστατικό, εναέριο μέσο της FRONTEX εντόπισε λέμβο 16 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Πλοίο της δύναμης της FRONTEX περισυνέλεξε 63 ανθρώπους, οι οποίοι μεταφέρονται στο λιμάνι της Γαύδου.

Νέα επιχείρηση για τη διάσωση 50 μεταναστών νότια της Ιεράπετρας

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, οι επιχειρήσεις ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια, ενώ οι αρμόδιες αρχές προχωρούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης των διασωθέντων.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.