“Σιβηρία” η Ελλάδα – Χιόνια και στην Αθήνα φέρνει ο “Τηλέμαχος” – ΦΩΤΟ

Χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας “Τηλέμαχος”, το οποίο θα επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας σήμερα και αύριο, προκαλώντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες, σύμφωνα με τη meteo, τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά , συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε την εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας το πρωί της Τρίτης:

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες καθ’ολη τη διάρκεια του 24ώρου), τόσο σήμερα, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν, από σήμερα το μεσημέρι έως και το μεσημέρι της Τρίτης, σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Την Τρίτη χιονοπτώσεις αναμένονται στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Χιονόνερο ή χιόνι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου στον Realfm 97,8

“Την Τρίτη το πρωί θα έχει πολύ κρύο, θα έχουμε κάτω από τους -10 σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας”, είπε μεταξύ άλλων ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Είναι ουσιαστικά μία ψυχρή εισβολή που θα έχει λιγότερα φαινόμενα από ότι είχαν οι προηγούμενες. Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα σήμερα. Σήμερα, θα χιονίσει αρκετά σε περιοχές της Χαλκιδικής, στις Σποράδες, στην Εύβοια, σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, σε περιοχές της Αττικής και αργότερα σε περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου. Το επίκεντρο θα είναι η Εύβοια. Θα χιονίσει σε όλες τις περιοχές της Αττικής από το βράδυ και όλα αυτά θα τελειώσουν την Τρίτη το πρωί. Πιστεύω θα δούμε χιόνι και στα νότια προάστια, το σύστημα που έρχεται θα δώσει χιόνι παντού. Οι ποσότητες που θα είναι σημαντικές, θα είναι στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού από το απόγευμα μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης”, σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε:

“Την Τετάρτη θα μείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, θα κρατήσουν αρκετές μέρες. Σήμερα, θα ενισχυθούν οι βοριάδες θα φτάσουν πρόσκαιρα και τα 8 μποφόρ, αρχικά σε κάποιες περιοχές του Ιουνίου, αργότερα και στο Αιγαίο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ