Συναγερμός στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε κτίριο που στεγάζεται συναγωγή – Νεκρός ο δράστης

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς στη συναγωγή «Temple Israel» στο Μίσιγκαν. Ένοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν στην συναγωγή, στην Walnut Lake Road στο West Bloomfield του Ντιτρόιτ, όπου υπάρχει «ενεργή κατάσταση», σύμφωνα με την επίσημη ορολογία των αρχών.

Έχει παρατηρηθεί καπνός να βγαίνει από το κτίριο, ενώ πολλά αστυνομικά οχήματα έχουν εντοπιστεί γύρω από την περιοχή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένοπλος εισέβαλε με αυτοκίνητο στην συναγωφγή και στην συνέχεια άρχισε να πληφορεί.

Η συναγωγή Temple Israel είναι από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ και μάλιστα διαθέτει νηπιαγωγείο, ενώ στηρίζεται από μια μεγάλη, εβραϊκή κοινότητα.  Αυτό σημαίνει ότι πολλοί γονείς σπεύδουν στον τόπο του συμβάντος.

 

Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Όκλαντ δήλωσε: «Το OCSO και πολλές υπηρεσίες βρίσκονται στο Temple Israel, στο West Bloomfield, λόγω αναφορών για άνθρωπο που πυροβολεί. Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εκκενώνει το κτίριο. Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις».

Η αστυνομία βρίσκεται επίσης και σε άλλους χώρους λατρείας στην περιοχή, ενώ και άλλα  σχολεία είναι κλειστά, επιβεβαίωσαν οι αρχές. Δεν έχουν αποκαλυφθεί πληροφορίες για τραυματίες.

Η Εβραϊκή Ομοσπονδία του Ντιτρόιτ έχει επίσης ζητήσει από όλες τις εβραϊκές οργανώσεις να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο ασφαλείας. Ο Διευθυντής του  FBI Κας Πατέλ είπε ότι στελέχη της υπηρεσίας του είναι στην σκηνή της επίθεσης, η οποία έγινε με αυτοκίνητο που εισέβαλε στην συναγωγή και αμέσως άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK