Ρωσία: Επίθεση με drones στη Νοβοκουιμπίσεφσκ – Έκλεισε προσωρινά ο εναέριος χώρος της Σαμάρα

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Η πόλη Νοβοκουιμπίσεφσκ, στην περιφέρεια Σαμάρα της Ρωσίας, βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
  • Η ευρύτερη περιοχή έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, καθώς εκεί λειτουργεί το διυλιστήριο πετρελαίου της κρατικής εταιρείας Rosneft.
  • Ο εναέριος χώρος της Σαμάρα έκλεισε προσωρινά, μετά την επίθεση με drones στην περιοχή.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η πόλη Νοβοκουιμπίσεφσκ, στην περιφέρεια Σαμάρα της Ρωσίας, βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειάρχη Βιατσεσλάβ Φεντορίστσεφ μέσω Telegram.

Η ευρύτερη περιοχή έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, καθώς εκεί λειτουργεί το διυλιστήριο πετρελαίου της κρατικής εταιρείας Rosneft. Οι Αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για πιθανές ζημιές ή για την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι ο εναέριος χώρος της Σαμάρα έκλεισε προσωρινά, μετά την επίθεση με drones στην περιοχή.

Πηγή: Reuters

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.