ΟΗΕ: Εύσημα στην Ελλάδα για τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφύγων

Εύσημα αποδίδει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα αναφορικά με τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφύγων. Συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη, δεκατέσσερα ασυνόδευτα παιδιά αναχώρησαν από την Ελλάδα για να μετεγκατασταθούν στην Πορτογαλία.

Η νέα Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Μαρία Κλάρα Μάρτιν, σε ανάρτησή της στο twitter τονίζει ότι «χάρη στη σκληρή δουλειά της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με τον μηχανισμό μετεγκατάστασης ασυνόδευτων στην ΕΕ, οι ζωές 1.000+ παιδιών έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της συνεργασίας μας».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παιδί κατάγεται από τη Συρία, πέντε από το Αφγανιστάν, ένα από τη Σομαλία, δύο από το Πακιστάν, ένα από το Μάλι, δύο από το Μπαγκλαντές και δύο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Από την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων παιδιών που υλοποιεί η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εδώ και έναν χρόνο, συνολικά έχουν μεταφερθεί σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ 1.063 ασυνόδευτα παιδιά, από τα οποία το 93% είναι αγόρια και το 7% κορίτσια

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο, σημειώνει ότι μέσα από τον συγκεκριμένο μηχανισμό «η Ειδική Γραμματεία έχει εδραιώσει ένα βιώσιμο εθνικό μηχανισμό για την υποστήριξη των ευάλωτων παιδιών».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ