Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Τρίτη την επιλογή της Κίμπερλι Γκιλφόιλ ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Η ανακοίνωση έρχεται με υποσχέσεις για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και με έντονο ενδιαφέρον από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς η Γκιλφόιλ είχε αρραβωνιαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.
Ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Truth Social: «Για πολλά χρόνια, η Κίμπερλι υπήρξε στενή φίλη και σύμμαχος. Η εμπειρία της στους τομείς της νομικής, των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής, σε συνδυασμό με την οξυδέρκειά της, την καθιστούν απόλυτα κατάλληλη να εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους στο εξωτερικό».
Παράλληλα, την χαρακτήρισε «ιδανική επιλογή» για την ενίσχυση των σχέσεών των Ηνωμένων Πολιτείων με τη χώρα μας, «προωθώντας την αμυντική συνεργασία, το εμπόριο και την οικονομική καινοτομία».
Η Γκίλφοϊλ, στενή συνεργάτιδα και αρραβωνιαστικιά του γιου του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, δήλωσε στο X ότι είναι τιμή της που αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο. «Ως πρέσβης, ανυπομονώ να προωθήσω την ατζέντα Τραμπ, στηρίζοντας τους Έλληνες συμμάχους μας και εισάγοντας μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
I’m honored to accept President Trump’s nomination to serve as the next Ambassador to Greece and I look forward to earning the support of the U.S. Senate.
President Trump’s historic victory is bringing hope and optimism to the American people and to freedom-loving allies across… pic.twitter.com/ThyyDwOTNk
— Kimberly Guilfoyle (@kimguilfoyle) December 10, 2024
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ εξέφρασε επίσης δημόσια τη στήριξή του στην επιλογή του πατέρα του, γράφοντας: «Είμαι τόσο περήφανος για την Κίμπερλι. Αγαπά την Αμερική και πάντα ήθελε να υπηρετήσει τη χώρα ως πρέσβης. Θα είναι μια εξαιρετική ηγέτιδα για την πολιτική “America First” (Η Αμερική πρώτα)».
I am so proud of Kimberly. She loves America and she always has wanted to serve the country as an Ambassador. She will be an amazing leader for America First. pic.twitter.com/S3FjxqCgCx
— Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) December 10, 2024
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έτοιμη να υπηρετήσω – Τι είπε για την Ελλάδα
Αμέσως μετά η ίδια αποδέχθηκε την τιμή και έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο instagram με το hashtag #usgr.
«Είναι τιμή μου που αποδέχομαι την υποψηφιότητα του Προέδρου Τραμπ για να υπηρετήσω ως ο επόμενος Πρέσβης στην Ελλάδα και ανυπομονώ να κερδίσω την υποστήριξη της Γερουσίας των ΗΠΑ. Η ιστορική νίκη του Προέδρου Τραμπ φέρνει ελπίδα και αισιοδοξία στον αμερικανικό λαό και σε συμμάχους που αγαπούν την ελευθερία σε όλο τον κόσμο. Ήταν οι δημοκρατικές αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα που βοήθησαν στη διαμόρφωση της ίδρυσης της Αμερικής» αναφέρει.
«Και τώρα, έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε αυτή την ιστορία φέρνοντας καλύτερες μέρες εδώ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ως πρέσβειρα, ανυπομονώ να υλοποιήσω την ατζέντα του Τραμπ, να στηρίξω τους Έλληνες συμμάχους μας και να εγκαινιάσω μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας» γράφει η Γκιλφόιλ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ποια είναι η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Δικηγόρος και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, ξεκίνησε την καριέρα της ως εισαγγελέας στην Καλιφόρνια. Υπηρέτησε ως βοηθός εισαγγελέα στο Σαν Φρανσίσκο και στο Λος Άντζελες προτού στραφεί στα ΜΜΕ.
Το 2018 αποχώρησε από το Fox News και αργότερα ανέλαβε τη θέση της υπεύθυνης χρηματοδότησης στην εκστρατεία του Τραμπ το 2020. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην συγκέντρωση χρημάτων για την ακροδεξιά και συντηρητική εκστρατεία «Stop the Steal», η οποία κατέληξε σε κίνημα διαμαρτυρίας κατά του Τζο Μπάιντεν και των μέσων ενημέρωσης που υποστήριξαν τους Δημοκρατικούς, και προηγήθηκε των γεγονότων της 6ης Ιανουαρίου 2021 με την επίθεση στο Καπιτώλιο – έπειτα, η Γκιλφόιλ συναντήθηκε με την ειδική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατέθεσε στην επιτροπή που διερευνούσε την επίθεση.
Η Γκιλφόιλ υπήρξε παντρεμένη με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, και έχει κάνει δυναμικές δημόσιες εμφανίσεις, όπως στην ομιλία της στο Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο τον Ιούλιο, όπου ανέφερε: «Η Αμερική θα εξασφαλίσει την ειρήνη μέσω της ισχύος».
Η υποψηφιότητά της Γκίλφοιλ απαιτεί την έγκριση της Γερουσίας.
Στα tabloid – Ο χωρισμός με τον Τραμπ Τζούνιορ
Η ανακοίνωση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ έρχεται σε μια περίοδο γεμάτη φήμες γύρω από το όνομά της και έντονο ενδιαφέρον από τις tabloid εφημερίδες για τη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η Daily Mail δημοσίευσε φωτογραφίες που παρουσίαζαν τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ να βρίσκεται σε νέα σχέση με την κοσμική Μπετίνα Άντερσον, «το εντυπωσιακό “it girl”», όπως την περιγράφει η βρετανική εφημερίδα.
Donald Trump Jr. is seen flaunting his romance with socialite Bettina Anderson in Palm Beach…with no sign of fiancée Kimberly Guilfoyle https://t.co/6vuB6l8E6H pic.twitter.com/oJAvrPEqAl
— Daily Mail Online (@MailOnline) December 10, 2024
Τα δημοσιεύματα μιλούν για «αδιαμφισβήτητες αποδείξεις» ότι ο μεγαλύτερος γιος του εκλεγμένου Προέδρου έχει προχωρήσει πλέον σε νέα σχέση. Το TMZ δημοσίευσε τον χωρισμό του ζευγαριού και το επόμενο βήμα του Τζούνιορ.
Οι φήμες για ένα ερωτικό τρίγωνο είχαν ξεκινήσει από τον Ιούλιο, όταν η Άντερσον εμφανίστηκε στο Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο καθισμένη πίσω από τον Τραμπ Τζ. και την Γκιλφόιλ. Την ίδια στιγμή, η Γκιλφόιλ εκφώνησε λόγο υπέρ του Τραμπ λέγοντας ότι «δεν θα σταματήσει να μάχεται για εσάς».
Με τη ζωή της να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας, η Γκιλφόιλ ετοιμάζεται να αναλάβει έναν σημαντικό διπλωματικό ρόλο, με την προσωπική της ζωή να συνεχίσει να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης.
Με πληροφορίες από: CNN, New York Times, ABC News, Daily Mail