Ιράν: Το πρώτο μήνυμα του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – «Το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κατά των παιδιών δεν θα αγνοηθεί»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, στην πρώτη του δήλωση, αναφέρει πως το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ θα συνεχιστεί ως μέσο πίεσης προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Ο Χαμενεΐ επανέλαβε ότι το Ιράν στοχεύει μόνο τις αμερικανικές βάσεις στις γειτονικές χώρες, επιμένοντας ότι πρέπει να κλείσουν, καθώς «η ύπαρξη αμερικανικών βάσεων σε ορισμένες από αυτές τις χώρες… δεν ωφελεί την περιοχή».
  • Ο ανώτατος ηγέτης ευχαρίστησε τον λαό για τη στήριξη και τόνισε ότι «το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κατά των παιδιών… δεν θα αγνοηθεί».

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Το καθεστώς του Ιράν μετέδωσε στην κρατική τηλεόραση μια δήλωση που, όπως αναφέρει, προέρχεται από τον νέο ανώτατο ηγέτη της χώρας, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ.

Στη δήλωση, σύμφωνα με το SkyNews, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αναφέρει πως το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ θα συνεχιστεί ως μέσο πίεσης προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν στοχεύει μόνο τις αμερικανικές βάσεις στις γειτονικές χώρες, επιμένοντας ότι πρέπει να κλείσουν: «Θα απευθύνω μήνυμα στους αξιωματούχους της περιοχής, ώστε να γνωρίζουν πως το Ιράν θέλει να διατηρήσει τις σχέσεις με τις χώρες της περιοχής. Ο εχθρός θέλει να είμαστε διχασμένοι για να ελέγξουν την περιοχή μας. Ο πόλεμος κατά του Ιράν δεν πρέπει να επηρεάσει τη σχέση μας με τους γείτονές μας παρότι έχουμε δεχθεί επίθεση από αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες. Στο όνομα του Αλλάχ, ο παντοδύναμος θα μας βοηθήσει».

«Τα εγκλήματα δεν θα αγνοηθούν»

Στη δήλωσή του, ο νέος ανώτατος ηγέτη του Ιράν ευχαριστεί «τον λαό της χώρας από όλα τα κοινωνικά στρώματα που στάθηκε ενάντια στον εχθρό».

Ο ανώτατος ηγέτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους ανθρώπους που «έχασαν τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια του πολέμου», λέγοντας ότι οι ζημίες θα αποζημιωθούν.

«Το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κατά των παιδιών… δεν θα αγνοηθεί», πρόσθεσε.

«Θα εκδικηθούμε για το αίμα των Ιρανών»

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τόνισε ότι το Ιράν δεν θα διστάσει να «εκδικηθεί για το αίμα των Ιρανών» που έχουν σκοτωθεί.

Συμπλήρωσε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση του Μινάμπ, όπου μια αμερικανική επίθεση κοντά σε ένα σχολείο σκότωσε 168 άτομα, μεταξύ των οποίων περίπου 110 παιδιά. Το Ιράν λέει ότι το σχολείο χτυπήθηκε από αμερικανικό πύραυλο, αλλά οι ΗΠΑ αρνούνται την ευθύνη ενώ διεξάγουν έρευνα.

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μήνυμα

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.