Τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από το όργιο φημών για την κατάσταση της υγείας του, που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνομιλία με τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας των επαφών του με τους πρεσβευτές. Στην εμφάνισή του αυτή, εμφανίστηκε και πάλι καταβεβλημένος.
Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του AKP τα τελευταία 19 χρόνια, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και τους φυσικούς πόρους της χώρας. Τόνισε πως σύντομα θα ανακοινώσει καλά νέα και πρόσθεσε ότι “όταν εξάγουμε φυσικό αέριο”, τα χρήματα δεν θα μπουν μόνο στα ταμεία του κράτους αλλά θα φτάσουν και στους πολίτες μας.
Στον τομέα της ενέργειας, η Τουρκία έχει ξεπεράσει πολλές δυσκολίες, είπε ο Τούρκος πρόεδρος για να συμπληρώσει ότι “μόλις ολοκληρώσουμε το βήμα που κάναμε στο περιστατικό με το φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα, θα δώσω τα καλά νέα, μόλις εξάγουμε το φυσικό αέριο. Τα χρήματα δεν θα μπουν μόνο στα ταμεία του κράτους αλλά θα φτάσουν και στους πολίτες μας”.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu pic.twitter.com/Kzm4FEqXe4
— T.C. Cumhurbaşkanlığı (@tcbestepe) November 3, 2021
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου προέδρου έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη βίντεο από την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.
“Κάντε εικασίες όσο θέλετε. Η τουρκική δικαιοσύνη θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για όσους το πράττουν”, σχολιάζει, αναφερόμενος στις διώξεις που άσκησε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας κατά 30 χρηστών των social media, που δημοσίευσαν “ψευδή και αβάσιμα” μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν.
“Διαπιστώθηκε ότι το hashtag #πέθανε κυκλοφόρησε στο Twitter, με αναφορές στον πρόεδρό μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας και προστίθεται πως “υπό το άνωθι hashtag, ταυτοποιήθηκαν 30 άτομα που έκαναν share περιεχόμενα παραπληροφόρησης (…) και εκκίνησαν οι εναντίον τους αναγκαίες διαδικασίες”.
BİR YİĞİT HEPİNİZE YETER🇹🇷❤️
İstediğiniz kadar asılsız haber yayarak spekülasyon yapmaya çalışın.
TÜRK YARGISI BUNLARI YAPANLARLA İLGİLİ GEREKEN ADIMLARI ATACAKTIR🇹🇷 pic.twitter.com/gJFcHUrRbx
— YİĞİT BULUT (@yigitbulutt) November 3, 2021