Ερντογάν: Χαμός στην Τουρκία με το hashtag “πέθανε” – Με ΒΙΝΤΕΟ απαντούν στις φήμες για την υγεία του

Χαμός επικρατεί στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες καθώς οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το hashtag “πέθανε” που δημιουργήθηκε στο twitter, τα ξημερώματα, αποτέλεσε την αφορμή για να επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση στα social media και όχι μόνο. Αργότερα αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για ψευδή είδηση.

Πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν επιχείρησε να βάλει τέλος στις φήμες, δημοσιεύοντας στο twitter ένα βίντεο που δείχνει τον Ερντογάν να περπατάει. Το βίντεο τραβήχτηκε κατά την άφιξη του Τούρκου προέδρου από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα, με τη σύζυγό του Εμινέ.

Σήμερα, ο Ερντογάν πρόκειται να έχει συναντήσεις με πρέσβεις, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Ωστόσο, αναbλήθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, της οποίας προεδρεύει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πώς ξεκίνησαν οι φήμες για τον Ερντογάν

Την έντονη φημολογία για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου πυροδότησε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Φατίχ Τεζτζάν, ο οποίος σχολίασε πως “θα μάθετε κάποια νέα που θα σας λυπήσουν, αλλά σταθείτε δυνατοί”, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Αϊκούτ Έρντογντου, έγραψε επίσης στον λογαριασμό του στο twitter για την υγεία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

“Τα μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν πηγαινοέρχονται. Η πολιτική μου ζωή ήταν ένας αγώνας με τον Ερντογάν… Έχω αδικηθεί σε δεκάδες αγωγές που έχει ασκήσει εναντίον μου ο Ερντογάν. Η μόνη μου επιθυμία είναι ο Ερντογάν να εισέλθει στην εκλογική διαδικασία υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση και να λογοδοτήσει απέναντι στο λαό του στις κάλπες”, ανέφερε.

Με πληροφορίες από sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ