Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη των S-400 στην Τουρκία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι παρελήφθησαν από την Άγκυρα τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

“Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Άγκυρα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η παραλαβή θα συνεχισθεί τις προσεχείς ημέρες, διευκρίνισε το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η Τουρκία απέρριψε αυτήν την εβδομάδα την πολλοστή προειδοποίηση των ΗΠΑ σχετικά με την αγορά των S-400, καλώντας την Ουάσινγκτον να μην λάβει μέτρα που μπορεί να βλάψουν τις διμερείς σχέσεις.

“Καλούμε την αμερικανική πλευρά να μην λάβει επιζήμια μέτρα που θα έθεταν …. και θα έβλαπταν τις σχέσεις μας”, σημειωνόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που απαντούσε σε προειδοποίηση των ΗΠΑ για το θέμα της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος.

“Η Τουρκία θα βρεθεί εκτεθειμένη σε πραγματικές και αρνητικές συνέπειες αν αποδεχθεί τους S-400″, είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορταγκους.

Οι ΗΠΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετες στην αγορά του ρωσικού συστήματος από την Τουρκία διότι δεν είναι συμβατό με τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ, του οποίου η Άγκυρα είναι μέλος.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι Ρώσοι στρατιωτικοί που θα αναλάβουν την εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών στους S-400 να αποκτήσουν πρόσβαση στα τεχνολογικά μυστικά του αμερικανικού «αόρατου» πολεμικού αεροσκάφους F-35, το οποίο θέλει να αποκτήσει η Τουρκία.

Η Ουάσινγκτον είχε επισήμως απευθύνει τελεσίγραφο προς την Άγκυρα στις αρχές του Ιουνίου δίνοντάς της προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου για να επιλέξει ανάμεσα στο ρωσικό σύστημα και το F-35. Έπειτα από συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τέλος του Ιουνίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι δεν φοβάται ότι θα εκθέσει την χώρα του σε κυρώσεις αγοράζοντας τους πυραύλους S-400.

Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες από την άφιξη του αεροσκάφους που μετέφερε τους S-400.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: sigmalive.com, Twitter/TVNET

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ TRT Haber

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ