Ζούκερμπεργκ στο ΕΚ: H ακεραιότητα των εκλογών, ύψιστη προτεραιότητα για το Facebook το επόμενο διάστημα

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

H ρητορική μίσους, το bullying και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στο Facebook απάντησε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook στις σχετικές ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι επικεφαλείς των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ ισχυρίσθηκε ότι οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης του Facebook συλλαμβάνουν το 99% του περιεχομένου που σχετίζεται με την ισλαμική τρομοκρατία, ενώ μπορεί να επέμβει σε λιγότερο από 10 λεπτά της ώρα σε περιπτώσεις αυτοτραυματισμών ή αυτοκτονικών τάσεων. Έθεσε δε σε ύψιστη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ακεραιότητας των μελλοντικών εκλογών, όπως έκαναν οι Ρώσοι με τις αμερικάνικες εκλογές, προειδοποίησε όμως ότι το όλο ζήτημα προσομοιάζει με «arms race», καθώς και η άλλη πλευρά διαθέτει εργαλεία.

O Mάρκ Ζούκερμπεργκ προσδιόρισε τις πηγές των ψευδών ειδήσεων σε τρεις γενικές κατηγορίες: (1) τους spammers, όσους δηλαδή το κάνουν με οικονομικά κίνητρα, (2) οι ψευδείς λογαριασμοί και (3) οι απλοί καλοπροαίρετοι χρήστες για που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις εν αγνοία τους. Επιπλέον εξήγησε ότι ο έλεγχος επί των ψευδών ειδήσεων γίνεται από ανεξάρτητα συνεργαζόμενα τρίτα μέρη.

Επιπλέον, ο ιδρυτής του Facebook τόνισε ότι, δέχεται την ανάγκη για ρυθμιστικούς κανόνες, εξήγησε ότι πληρώνει όλους τους φόρους της επιχείρησης παντού, ότι κάνει επενδύσεις στην ΕΕ έχοντας προσλάβει άνω των 10.000 υπαλλήλων και πως η εταιρεία του είναι έτοιμη για τη νέα οδηγία για τα προσωπικά δεδομένα GDRP.

Οι επικεφαλείς των πολιτικών ομάδων, για το ΕΛΚ ο Μάνφρεντ Βέμπερ, για τους Σ&Δ ο Ούντο Μπούλμαν, ο Σύνεντ Καμάλ για τους Συντηρητικούς, ο Γκυ Φερχόφσταντ για του Φιλελευθέρους, ο Φιλίπ Λαμπέρτς για τους Πράσινους, η Γκάμπυ Τσίμμερ για την Ενωτική Αριστερά, ο Ν.Φαράζ για την ομάδα EFD, ο Νικολάς Μπάι για την ENF, ομιλητές εκ των μη εγγεγραμμένων, ο Πρόεδρος και ο αρμόδιος εισηγητής της επιτροπής LIBE του EK, υπέβαλαν στον Μάρκ Ζούκερμπεργκ ερωτήσεις που ως επί το πλείστον αφορούσαν την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και τις προεκτάσεις της υπόθεσης της Cabridge Analytica, μεταξύ άλλων.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ