9.000 παιδιά προσφύγων αγνοούνται στη Γερμανία

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του χρόνου διπλασιάστηκε ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που έχουν εξαφανιστεί.

Η συντριπτική πλειονότητα των μικρών προσφύγων που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και αγνοούνται είναι έφηβοι. Συγκεκριμένα χάθηκαν τα ίχνη 8.046 εφήβων ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών, 867 παιδιών κάτω των 13 ετών και 78 νέων άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (ΒΚΑ) στις περισσότερες περιπτώσεις τα αίτια για την εξαφάνιση των παιδιών δεν είναι εγκληματικής φύσεως. Η εν λόγω υπηρεσία δεν διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία ότι οι ανήλικοι πρόσφυγες που αγνοούνται έπεσαν θύματα εγκληματικών ενεργειών. Το ΒΚΑ υποθέτει ότι συνήθως τα παιδιά απομακρύνονται από τα προσφυγικά καταλύματα επειδή θέλουν να πάνε στους γονείς τους, σε συγγενείς ή σε γνωστούς που ζουν σε άλλες γερμανικές πόλεις ή σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Όταν τα παιδιά φτάνουν εκεί, οι ξένες αρχές δεν ενημερώνουν τις γερμανικές.

Χιλιάδες παιδιά αγνοούνται και σε ολόκληρη την Ευρώπη

Συχνά επίσης παρατηρείται και το φαινόμενο των διπλοεγγραφών επειδή τα παιδιά δεν διαθέτουν επίσημα έγγραφα ή ακόμη επειδή τα ονόματα τους καταγράφονται διαφορετικά.

Αντίστοιχα νεότερα στοιχεία για ολόκληρη την ΕΕ δεν υπάρχουν. Εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας Europol από τον περασμένο Φεβρουάριο έκαναν λόγο για τουλάχιστον 10.000 παιδιά των οποίων η τύχη αγνοείται. Ο αριθμός τους θα πρέπει να είναι εντωμεταξύ αισθητά μεγαλύτερος. Η Europol εικάζει πάντως ότι πολλά από αυτά τα παιδιά βρίσκονται στις οικογένειες τους. Συγχρόνως όμως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο παιδιά να έπεσαν θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν – Ομπάμα

Ιταλία: 6.500 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης

Έμπλεξε ο Μαραντόνα εξαιτίας του πλαστού διαβατηρίου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ