Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του υπογραμμίζει πως τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Άμυνας και ο ίδιος, παραμένουν σταθεροί στη δέσμευσή τους για την καταβολή και του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών των στρατιωτικών.
O κ. Βίτσας στη συνέντευξη στο asfalistiko.grαναφέρεται στην εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τα συνταξιοδοτικά, με την οποία θα αποσαφηνίζεται ο υπολογισμός της μάχιμης πενταετίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι η άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας “είναι ότι πρέπει να κινηθούμε προς τη θετική ανταπόκριση για το συγκεκριμένο αίτημα”.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη συνέντευξή του επισημαίνει τη διαρκή φροντίδα του υπουργείου για τους στρατευμένους, μη παραλείποντας να αναφέρει και τη λειτουργία απευθείας γραμμής παραπόνων με τα Γενικά Επιτελεία, όπου “ένας στρατιώτης μπορεί να πάρει τηλέφωνο κατευθείαν, με κάθε εμπιστευτικότητα, χωρίς να του πουν γιατί παραβίασες την ιεραρχία και να πει, να εκφράσει το πρόβλημά της μονάδας ή του τάγματος για το οποίο επιλαμβάνεται πέρα από τον διοικητή της μονάδας, απευθείας και το Γενικό Επιτελείο”.
Σε ό,τι αφορά πτυχές της ζωής των στρατευμένων, είπε ότι για ειδικές κατηγορίες κληρωτών, όπως οι γιατροί, δίνεται η δυνατότητα ο χρόνος θητείας τους σε απομακρυσμένα σημεία να προσμετράται στο αγροτικό τους, και παράλληλα “να πληρώνονται με βάση τη συμφωνία που έχουμε κάνει με το υπουργείο Υγείας, κανονικά σαν αγροτικοί γιατροί”.
Αναφέρθηκε ακόμα στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την περαιτέρω διευθέτηση του κόστους των μετακινήσεων των στρατευμένων, ενώ, όπως είπε, με τη νέα δομή, που θα πάψει σχεδόν παντού να υπάρχει προπαίδευση σε κέντρα νεοσυλλέκτων, θα διευκολυνθεί η απευθείας μεταφορά.
Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για τις προσπάθειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ώστε να αξιοποιούνται οι ικανότητες των στρατευμένων με ταυτόχρονη πιστοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν αυτοί κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Ιδιωτική ετικέτα: Ποιες είναι οι 2 κατηγορίες προϊόντων που κυριαρχούν στις πωλήσεις την τελευταία πενταετία
Μητσοτάκης στους Financial Times: Εκβιασμός τα περί «τελών διέλευσης» στο Ορμούζ – Η Ευρώπη δεν μπορεί να το δεχτεί
Μαλδίβες: Τα μοιραία λάθη και τα αναπάντητα ερωτήματα πίσω από τον θάνατο των 5 Ιταλών δυτών
Ο Ερντογάν κάνει νόμο τα «σύνορα της καρδιάς του» σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Στο στόχαστρο Ελλάδα και Ισραήλ
Καραϊβική: Στα ανοιχτά της Κούβας το αεροπλανοφόρο «Nimitz» – Επίδειξη ισχύος από την κυβέρνηση Τραμπ
«Χθεσινοί είμαστε;»: Το νέο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κυρία Χρυσούλα και τον κύριο Γιώργο για τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων
ENIKOS NETWORK
Παχυσαρκία: γιατί ο δείκτης μάζας σώματος δεν αρκεί πλέον για τη διάγνωση