Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος των κριτηρίων και πότε θα δοθούν τα χρήματα

“Με αυτοματοποιημένο τρόπο θα γίνονται όλοι οι έλεγχοι των οικονομικών και των κοινωνικών κριτηρίων για τη χορήγηση του voucher των 200 ευρώ για laptop και tablet σε 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών”, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA. Όσον αφορά στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων για το voucher είπε ότι “την άλλη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους” και θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δοθούν τα χρήματα του voucher στους δικαιούχους είπε ότι “την άλλη εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασία για τους δικαιούχους, οπότε πλέον έχουν όλα δρομολογηθεί. Θέλω να σας δώσω ένα στοιχείο για να καταλάβατε μιλάμε για 560.000 ωφελούμενους. Μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο”, σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ” μιλάμε για μαζική παραγγελία συσκευών για να καλυφθεί τεράστιος αριθμός επωφελούμενων και ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόγραμμα που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ”.

Μεταξύ άλλων εξήγησε τους λόγους για το οποίο δίνεται αυτό το voucher.” Έχει ανοίξει η πλατφόρμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι προμηθευτές. Πρέπει να πούμε εδώ πέρα ότι είναι ένα πρόγραμμα πάρα πολύ μεγάλο 112 εκατ. ευρώ, ένα από τα πρώτα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Επωφελούμενοι είναι 560.000 νέοι από 4 έως 24 ετών… νέοι και νέες που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, από νηπιαγωγεία μέχρι και Πανεπιστήμια. Τι κάνει αυτό το πρόγραμμα: Έρχεται και χτίζει πάνω στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης .Όλο αυτό το χρόνο παρά της δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας είναι ένα τεράστιο άλμα. Ένα άλμα σε ψηφιακές δεξιότητες, ένα άλμα ψηφιοποίησης εκπαίδευσης. Ερχόμαστε λοιπόν και χτίζουμε πάνω σε αυτό. Τώρα με το καλό θα μπούμε εκ νέου ελπίζω σύντομα στις τάξεις. Οπότε το μεγάλο στοίχημα είναι πώς θα αξιοποιήσουμε αυτό το τεράστιο άλμα που έγινε, πώς θα εμπλουτίσουμε τη δια ζώσης διδασκαλία με ψηφιακά εργαλεία. Εκεί έρχεται αυτό το πρόγραμμα, προκειμένου ακριβώς να δοθεί ένα voucher ύψους 200 ευρώ σε κάθε επωφελούμενο για να μπορέσει να προβεί σε αγορά επιπλέον τεχνολογικού εξοπλισμού”.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ