Αυτό είναι το σχέδιο της ΔΕΗ για να εισπράξει τα χρέη από όσους έχουν αλλάξει πάροχο ή ΑΦΜ

Να ανοίξει τον διακόπτη στο “on” ώστε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό της για την είσπραξη οφειλών από πελάτες που έχουν αλλάξει πάροχο ή ΑΦΜ ετοιμάζεται η ΔΕΗ, όπως προανήγγειλε σε δηλώσεις του και ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης.

Στην ουσία θα δημιουργείται ένας προσωπικός φάκελος για κάθε οφειλέτη και εν συνεχεία θα αποστέλλονται εξώδικα προκειμένου η Επιχείρηση να πιέσει όσους χρωστούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Πρόκειται για τους επονομαζόμενους “τελικούς” πελάτες, δηλ. που έχουν διακόψει πλέον τη σχέση τους με τη ΔΕΗ και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 890.000 πελάτες ενώ τα χρέη τους εκτιμώνται σε πάνω από 1,05 δισ. ευρώ.

Ο “φάκελος διεκδίκησης” θα δημιουργείται από εργαζόμενους κυρίως οικονομολόγους οι οποίοι και θα προσληφθούν γι’ αυτόν τον σκοπό. Το επόμενο βήμα θα είναι να ανατεθεί σε δικηγορικά γραφεία ανά την επικράτεια η χρήση κάθε νόμιμου ένδικου μέσου προκειμένου οι οφειλέτες να υποχρεωθούν να πληρώσουν.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τα πρώτα εξώδικα να κατευθυνθούν προς τους παλαιότερους οφειλέτες καθώς και σε εκείνους που έχουν χρέη πάνω από 3.000 ευρώ. Πρόκειται για σχεδόν 65.000 καταναλωτές με το χρέος τους να υπερβαίνει τα 700 εκατ. ευρώ.

Στην ουσία η ΔΕΗ βάζει σε εφαρμογή το συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να καταφέρει να αυξήσει την εισπραξιμότητά της και ταυτόχρονα να βελτιώσει τη ρευστότητα και την οικονομική της θέση. Σε συνδυασμό δε και με την τιτλοποίηση απαιτήσεων από πελάτες και τη δανειοδότηση της επιχείρησης έναντι μελλοντικών εισπράξεων από οφειλέτες, αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω η θέση της, όπως δήλωσε και ο κ. Παναγιωτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ