Δίκη για τα Τέμπη: Δύο νέα αιτήματα για αναβάθμιση των κατηγοριών

Στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, υποβλήθηκαν δύο νέα αιτήματα για την αναβάθμιση των κατηγοριών σε βάρος στελεχών της Hellenic Train. Ο συνήγορος κ. Δαμιανός Μπαλασούλης ζήτησε την αλλαγή του νομικού χαρακτηρισμού της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς και την προσθήκη του κακουργήματος της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία για τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο και τον τεχνικό διευθυντή.

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Δύο νέα αιτήματα για την αναβάθμιση των κατηγοριών υποβλήθηκαν σήμερα στη δίκη για τα Τέμπη, αφορώντας στελέχη της Hellenic Train και τον νομικό χαρακτηρισμό της ανθρωποκτονίας.
  • Ένα από τα αιτήματα ζητά την αναβάθμιση της κατηγορίας για στελέχη της Hellenic Train, από πλημμελήματα σε κακούργημα επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία με ενδεχόμενο δόλο.
  • Το δεύτερο αίτημα αφορά την μεταβολή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Αιτήματα για την αναβάθμιση των κατηγοριών για τα στελέχη της Hellenic Train και για την αλλαγή του νομικού χαρακτηρισμού της ανθρωποκτονίας υπέβαλε σήμερα συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας στη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο συνήγορος κ. Δαμιανός Μπαλασούλης ζήτησε τον ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό και την επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για τα κατηγορούμενα στελέχη της Hellenic Train, του τότε διευθύνοντος συμβούλου και του τεχνικού διευθυντή, οι οποίοι παραπέμφθηκαν μόνο για τα τρία πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο κατά συρροή.

Το αίτημα αφορά την κατηγορία και για το κακούργημα της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς με ενδεχόμενο δόλο, με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, από τις οποίες μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και κίνδυνος για ανθρώπους και που είχε ως αποτέλεσμα:

α) τον θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων,

β) τη βαριά σωματική βλάβη περισσότερων ανθρώπων και

γ) τη σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, τελεσθείσα και κατ’ εξακολούθηση και από κοινού.

Αδίκημα στην κακουργηματική του μορφή, για το οποίο παραπέμφθηκαν οι 33 από τους συνολικά 36 κατηγορούμενους. Να σημειωθεί πως οι παραλείψεις που αποδίδονται στα στελέχη της Hellenic Train αφορούν την λειτουργία του συστήματος επικοινωνίας GSMR-R στις αμαξοστοιχίες.

Το δεύτερο αίτημα αφορά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και την μεταβολή της σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Για τα τρία πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο κατά συρροή κατηγορούνται 35 άτομα.

Για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατηγορούνται 3 άτομα.

Η δίκη συνεχίζεται με τα αιτήματα της συνηγόρου συγγενών θυμάτων κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.