Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον Επίτροπο Ενέργειας, Νταν Γιόργκενσεν, να προειδοποιεί τα κράτη-μέλη για το ενδεχόμενο μακροχρόνιων διαταραχών στις ενεργειακές αγορές.
Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Ενέργειας, την οποία αποκάλυψαν τα πρακτορεία Reuters, Euronews και Politico ενόψει της σημερινής έκτακτης συνόδου, ο Δανός επίτροπος υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση.
Στο κείμενο της επιστολής, ο Γιόργκενσεν σημειώνει πως οι κυβερνήσεις της ΕΕ «ενθαρρύνονται να προβούν σε έγκαιρη προετοιμασία εν αναμονή μιας δυνητικά παρατεταμένης διαταραχής».
Παράλληλα, ο Γιόργκενσεν υπογράμμισε ότι οι χώρες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις διασυνοριακές επιπτώσεις των εθνικών τους μέτρων για τη διατήρηση της «συνοχής σε επίπεδο ΕΕ».
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διευκρίνισε πως οι επιπτώσεις στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης προς το παρόν «παραμένουν περιορισμένες», η πίεση στις διεθνείς αγορές εντείνεται λόγω του άτυπου κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ, από όπου διέρχεται το 25-30% του παγκόσμιου πετρελαίου και το 20% του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Η Κομισιόν καλεί τα κράτη-μέλη να προχωρήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ιδιαίτερα στον τομέα των μεταφορών, ενώ ζητεί ενημέρωση για τη δυναμικότητα των αγορών και προτάσεις για τον περιορισμό της ζήτησης.
Σύμφωνα με το Politico, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις ενδέχεται να ζητήσουν από τους πολίτες να περιορίσουν τις οδικές μετακινήσεις ή τις πτήσεις τους, προκειμένου να εξοικονομηθούν καύσιμα για πιο ουσιώδεις σκοπούς.
Ελλείψεις σε καύσιμα και μέτρα λιτότητας
Η Κομισιόν εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για τη διαθεσιμότητα ντίζελ και κηροζίνης, καθώς η Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές από τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ.
Ήδη, οι αυξημένες τιμές καθιστούν τις μεταφορές ακριβότερες, με τον Γιόργκενσεν να ζητά συντονισμό ώστε το ντίζελ και τα καύσιμα αεροσκαφών να παραμείνουν «διαθέσιμα και οικονομικά προσιτά».
Η κατάσταση στον κλάδο των αερομεταφορών περιγράφεται ως οριακή.
Πηγή του κλάδου από την Ευρώπη προειδοποίησε χαρακτηριστικά: «Αν αυτό συνεχιστεί, το καλοκαίρι θα βρεθούμε όλοι σε δύσκολη θέση – οι ακυρώσεις πτήσεων θα είναι η μόνη λύση».
Στρατηγική επιβίωσης
Η ΕΕ διαθέτει επί του παρόντος αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης για 90 ημέρες, ενώ η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) έχει ήδη συντονίσει την αποδέσμευση άνω των 400 εκατομμυρίων βαρελιών.
Ωστόσο, η Κομισιόν ζητεί -μέσω σύστασης- από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες:
- Να εξετάσουν τη μείωση της χρήσης πετρελαίου και αερίου, ειδικά στις μεταφορές
- Να αναβάλουν τις εργασίες συντήρησης στα διυλιστήρια για να διατηρηθεί η παραγωγή
- Να διασφαλίσουν την πλήρωση των αποθηκών φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα
- Να αυξήσουν τη χρήση βιοκαυσίμων ως εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα
Ο Αντρέας Γκουθ, γενικός γραμματέας της Eurogas, τόνισε πως είναι «κρίσιμο για το μέλλον της Ευρώπης» να αρθούν οι καθυστερήσεις στην πρόσβαση σε νέες πηγές εφοδιασμού.
Η τιμή του αργού Μπρεντ έχει ήδη εκτοξευθεί στα 119 δολάρια το βαρέλι, από περίπου 70 δολάρια προ πολέμου στο Ιράν, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για σενάρια που αγγίζουν ακόμα και τα 200 δολάρια.
Οι υπουργοί της G7 δήλωσαν τη Δευτέρα έτοιμοι να λάβουν «οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα» για τη διασφάλιση της σταθερότητας της αγοράς, ενώ η σημερινή σύνοδος της ΕΕ αναμένεται να καθορίσει αν η Γηραιά Ήπειρος θα προχωρήσει σε περαιτέρω συντονισμένες παρεμβάσεις.
