Βελόπουλος: Φτιάξατε ένα τέρας και αντί να το σκοτώσετε λέτε στους Έλληνες ότι θα υφίσταται αλλά θα τους μαστιγώνετε λιγότερο – ΒΙΝΤΕΟ

Με το επί τουρκοκρατίας «χαράτσι», παρομοίωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, ενώ έκανε λόγο για «πύρρειο νίκη» της ΝΔ, όταν επιχαίρει που μείωσε τον φόρο των ακινήτων.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, απευθύνθηκε στο Σώμα λέγοντας: «Φτιάξατε ένα τέρας κι αντί να το σκοτώσετε να ανακουφιστεί ο Έλληνας του λέτε θα υφίσταται, αλλά θα σε μαστιγώνουμε λιγότερο».

«Δεν είναι λογική αυτή», είπε και εκτίμησε ότι και το μέτρο των 120 δόσεων είναι άδικο και αναγκαστικό, αφού, όπως διερωτήθηκε, αν ο οφειλέτης δεν δύναται να πληρώσει «τί θα κάνει το κράτος, θα του πάρει το σπίτι;». «Το κράτος συμπεριφέρεται ληστρικά. Καλεί τους πολίτες να πληρώσουν, αλλά δεν δίνει το ίδιο επιτόκιο με αυτό που το ίδιο απολαμβάνει για τις δικές του οφειλές. Γι’ αυτό ο πολίτης μισεί το κράτος και μερικοί εδώ μέσα νομίζουν ότι είναι αυτοί το κράτος», ανέφερε.

Ο κ. Βελόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου, τα οποία μπορεί να αποδώσουν έως 8 δισ. στα κρατικά ταμεία, αλλά και να εφαρμόσει το αμερικανικό φορολογικό σύστημα αφού διαπιστώνει ότι εκατοντάδες νομοθετικές παρεμβάσεις δεν αποδίδουν και ο κάθε υπουργός που αναλαμβάνει φέρνει ένα φορολογικό, που τελικώς δεν αποδίδει. Όπως είπε, 700.000 επιχειρήσεις δεν μπορούν να κλείσουν τα βιβλία τους από την υπερφορολόγηση και ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να το λάβουν αυτό υπόψη τους.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κύπρο, αφού ευχήθηκε «να πάνε όλα καλά», διερωτήθηκε: «Όταν με το καλό γυρίσει ο κ. Μητσοτάκης θα καθορίσει την ΑΟΖ ή θα το κάνει κι αυτό γαργάρα όπως τη Συμφωνία για τη Μακεδονία;».

Με αιχμή την απόφαση για τον Κορκονέα, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα, όπως αυτά των τρομοκρατών, των δολοφόνων, των παιδεραστών και των εμπόρων ναρκωτικών, η ποινή των ισοβίων πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς καμία παρέκκλιση «κι αυτοί να μένουν για πάντα στη φυλακή», αλλιώς «όλα τα άλλα είναι υποκρισία».

Τέλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε διάλογο με τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος και εξέφρασε διαφωνία για καθολική απαγόρευση με το σκεπτικό ότι θα «ρίξει στην ανεργία πολύ κόσμο που εργάζεται στα μαγαζιά». Πρότεινε να εφαρμοστεί το μέτρο σε καταστήματα «καπνιζόντων» και «μη καπνιζόντων», απευθύνοντας το ερώτημα: «Έχετε καταλάβει ότι τα μαγαζιά εστίασης στην Ολλανδία και στη Γερμανία που εφαρμόστηκε η απαγόρευση έχασαν 35% του τζίρου τους;».Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ