Ο θόρυβος για το «χαμένο» πτυχίο του Ντάισελμπλουμ

Πολύ θόρυβος έχει ξεσπάσει γύρω από το πτυχίο του επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ από το University College Cork.

Αρχικά το βιογραφικό του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών περιλάμβανε κι ένα πτυχίο από το εν λόγω πανεπιστήμιο αλλά μετά από ανακοίνωση του πανεπιστημίου το 2013 ότι ουδέποτε έλαβε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κάποιο είδους πτυχίου από το Cork, ο υπουργός αναγκάστηκε να αλλάξει το βιογραφικό του.

Τώρα πια το επίσημο βιογραφικό του Ντάισελμπλουμ στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης γράφει ότι το 1991 απλώς παρακολούθησε Business economics research σε επίπεδο μεταπτυχιακού χωρίς να διευκρινίζει αν έλαβε κάποιο πτυχίο ή master.

 

Δείτε το βιογραφικό του

 

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, στο επίσημο βιογραφικό του, που δημοσιοποιήθηκε όταν ανέλαβε υπουργός, ανέφερε ότι κατείχε ΜΑ (Master Of Arts) από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Όπως ανακοίνωσε όμως το UCC, σύμφωνα με τον ιρλανδικό «Independent», ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ απλώς φοίτησε για κάποιους μήνες στο ίδρυμα αλλά ουδέποτε απέκτησε τίτλο.

 

Το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών είχε απαντήσει  ότι δεν υπήρχε πρόθεση “παραπληροφόρησης του κοινού για το ακαδημαϊκό υπόβαθρο” του κ. Ντάισελμπλουμ αλλά πρόκειται καθαρά περί… λάθους.

 

Πηγή: http://www.independent.ie/

 

Διαβάστε επίσης

WSJ: Ο συμβιβασμός πίσω από την ένταση

Μίκης Θεοδωράκης: Αυτόν τον Ολλανδό με τα γυαλάκια ποτέ δεν τον χώνεψα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ