Συνταγή για brownies με κινόα: Ένα υγιεινό και απολαυστικό γλυκό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Μια νόστιμη και θρεπτική συνταγή για brownies με κινόα, ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό γλυκό. Η κινόα, το φυστικοβούτυρο και το γιαούρτι προσφέρουν μια δόση φυτικής πρωτεΐνης στο γλυκό. Η μπανάνα και το σιρόπι σφενδάμου προσφέρουν φυσική γλυκύτητα, χωρίς την ανάγκη για πρόσθετη ζάχαρη.

Συνταγή για brownies με κινόα

Μια συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα στο σπίτι. Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά για γαρνίρισμα, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα ή σοκολάτα.

«Αυτά τα brownies είναι ιδανικά για όσους αναζητούν μια υγιεινή απόλαυση», λέει η Gigi Grassia, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής Plant Protein. «Με φυτικές πρωτεΐνες από κινόα, φυστικοβούτυρο και γιαούρτι, φυσικά γλυκαντικά με μπανάνα και σιρόπι σφενδάμου και εμπλουτισμένα με σκόνη κακάο, [αυτά τα brownies] είναι μια απόλαυση πλούσια σε πρωτεΐνες, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας».

Υλικά

  • 120 γρ. κινόα
  • 10 γρ. λιναρόσπορο
  • 100 γρ. φυτικό γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη
  • 90 γρ. πολύ ώριμη μπανάνα
  • 40 γρ. σκόνη κακάο
  • 40ml σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. λείο φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 χούφτα σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Οδηγίες

  1. Βάλτε την κινόα σε ένα μπολ και ρίξτε αρκετό ζεστό νερό για να την καλύψει πλήρως. Αφήστε να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C/180C και στρώστε ένα ταψί διαστάσεων 15 x 20cm με λαδόκολλα.
  3. Σ’ ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λιναρόσπορο με 40ml νερό. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Με τον χρόνο θα σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
  4. Στραγγίστε την κινόα και βάλτε την σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το γιαούρτι, τη μπανάνα, τη σκόνη κακάο, το μείγμα λιναρόσπορου, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας, το φυστικοβούτυρο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε μέσα μερικές σταγόνες σοκολάτας.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και καλύψτε με περισσότερες σταγόνες σοκολάτας. Ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, ή μέχρι ένα καλαμάκι για σουβλάκι που θα τοποθετήσετε στο κέντρο να βγει με λίγα μόνο ψίχουλα πάνω του.
  6. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK