Βιολάντα: Την αποφυλάκισή του έπειτα από δύο μήνες ζητεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα» προσέφυγε στο Δικαστικό Συμβούλιο ζητώντας την αποφυλάκισή του, μετά την απόρριψη προηγούμενου αιτήματος. Παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές Τρικάλων.
  • Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να απολογηθούν ο προϊστάμενος παραγωγής και ο διευθυντής του εργοστασίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον ιδιοκτήτη.
  • Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της ΔΑΕΕ, με την ταυτοποίηση μέσω DNA βιολογικού υλικού που ανήκει σε δύο από τις πέντε εργάτριες που σκοτώθηκαν στην έκρηξη της 26ης Ιανουαρίου 2026.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Στο Δικαστικό Συμβούλιο προσέφυγε η υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του εργοστασίου «Βιολάντα», μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης, το οποίο κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο επιχειρηματίας παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η υπεράσπισή του υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, αφού το μοιραίο εργοστάσιο όπως και οι δεύτερες εγκαταστάσεις της εταιρείας δεν λειτουργούν.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί εντός του επόμενου μήνα.

Απολογούνται ο προϊστάμενος παραγωγής και ο διευθυντής του εργοστασίου

Την προσεχή εβδομάδα θα απολογηθούν ο προϊστάμενος παραγωγής και ο διευθυντής του εργοστασίου, που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον ιδιοκτήτης της Βιολάντα.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της ΔΑΕΕ

Σχεδόν 3 μήνες μετά τη φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε 5 εργαζόμενες, οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έγιναν με πολύ μεγάλη προσοχή στο σημείο, ολοκληρώθηκαν με τον εντοπισμό, από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, βιολογικού υλικού που είχε απομείνει στον τόπο της τραγωδίας.

Τα ευρήματα ταυτοποιήθηκαν μέσω DNA από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία και ανήκουν σε δύο από τις εργάτριες που σκοτώθηκαν στο εργοστάσιο τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου 2026.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google