Ξεκίνησε το φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Οι θεματικές που έχουν επιλεγεί για το εν λόγω φεστιβάλ, έχουν να κάνουν –όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά του- με την επικαιροποίηση της άμεσης δημοκρατίας, με τις αντιστάσεις στα σχέδια της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε συνθήκες κρίσης.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση συγκεντρώνει και συμπυκνώνει κεντρικές συνιστώσες του πολιτικού προτάγματος για μια ριζική ανατροπή του καθεστώτος και ταυτόχρονα μια επανανοηματοδότηση της εξόδου από αυτό, μέσα από συζητήσεις, διαλέξεις αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα.
“Ως απάντηση στη λογική της εκπροσώπησης και των λύσεων που παρατίθενται ερήμην της κοινωνίας από τα κομματικά επιτελεία εμείς αντιπροτάσουμε την άμεση εμπλοκή μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αρνούμενοι τη λογική του ανεύθυνου ιδιώτη επιλέγουμε τη δόμηση του συλλογικού ατόμου ενταγμένου σε συλλογικές διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Το εξερευνούμε και το δομούμε στο σήμερα χωρίς να το αναθέτουμε σε καμιά πρωτοπορία. Αυτή είναι για εμάς η πρώτη θεματική στο σήμερα για ένα φεστιβάλ άμεσης δημοκρατίας” αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.
Πηγή: Seleo.gr
Φεστιβάλ… “Άμεσης Δημοκρατίας”
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το enikos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
4 ώρες πριν
Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ – Δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ
47 λεπτά πριν
TikTok και Meta κατηγορούνται ότι προωθούσαν επιβλαβές περιεχόμενο για να κερδίσουν τη μάχη των αλγορίθμων
ENIKOS NETWORK
Κοινή επιτροπή συνεργασίας ΙΣΑ και φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών