Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Η Ελλάδα στις κάλπες – Συνεχής ενημέρωση από το enikos.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ψηφοφορίας για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023. Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες, προκειμένου οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και θα μείνουν ανοιχτές έως και τις 19:00 το απόγευμα.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εκλογική διαδικασία – Πώς ψηφίζουμε, τι γίνεται μετά το κλείσιμο της κάλπης

Στο 2178ο εκλογικό τμήμα του ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει την πρώτη εικόνα από τη συμμετοχή των εκλογέων από όλα τα τμήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δώσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Όπως είπε, «η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας διεξάγεται ομαλάΜικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν, αντιμετωπίστηκαν κατά περίπτωση».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Προβλήματα με το… καλημέρα στην Θεσσαλονίκη

Προβλήματα με το «καλημέρα» στην Θεσσαλονίκη στις κάλπες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, καθώς ορισμένα εκλογικά τμήματα δεν έχουν ούτε ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στον πεζόδρομο της Ικτίνου και συγκεκριμένα στο 382ο εκλογικό τμήμα αν και το ρολόι έδειξε 7:00 τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν εμφανίστηκαν με τη διαδικασία μέχρι στιγμής να διεξάγεται μόνο με την δικαστική αντιπρόσωπο και την γραμματέα.

Στον Νέο Κόσμο ψήφισε ο Κώστας Ζαχαριάδης – «Ημέρα γιορτής, δημοκρατίας και συμμετοχής»

Σε σχολείο στον Νέο Κόσμο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι «σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής, δημοκρατίας, συμμετοχής».

Ψήφισε στον Βύρωνα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε πριν από λίγο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ψήφισε λίγο πριν τις 8:30 στο εκλογικό κέντρο στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα.

Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά ήταν και η κόρη του. «Πολλοί και άξιοι όλοι τους. Καλή επιτυχία σε όλους» δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, αφού ψήφισε για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

«Πάντα όμορφη και ξεχωριστή η μέρα των εκλογών. Σήμερα ψηφίζουμε για τη ζωή μας στο Λεκανοπέδιο, για τους 66 δήμους της Αττικής, για την καθημερινότητα και την ασφάλειά μας», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα. «Το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα επηρεάσει τη ζωή μας τα επόμενα 5 χρόνια και είναι εξίσου σημαντικό να έρθουν όλοι στις κάλπες γιατί δύναμή μας είναι οι πολίτες» συμπλήρωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Απαντώντας στην ερώτηση «γιατί ψήφισε με το διαβατήριό του;», ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι πήρε «ό,τι βρήκε πρόχειρο, αυτό πήρα». «Θέλω να είμαι ειλικρινής, για γούρι ψηφίζω με το διαβατήριο» πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ