Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Καταγγελίες για τραμπουκισμούς από τον Αχιλλέα Μπέο

Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο, φέρεται να σημειώθηκε στον Βόλο σε καφετέρια που ανήκει σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του Νίκου Παπαπέτρου, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο υποψήφιος και ένας φίλος του καταγγέλλουν επίσημα ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος εμφανίστηκε στο κατάστημα μαζί με ομάδα 30 περίπου ατόμων.

Σύμφωνα με το gegonota.news και το magnesianews.gr, νωρίτερα ο Αχιλλέας Μπέος είχε τηλεφωνήσει στον υποψήφιο της «Συμμαχίας για τον Βόλο» και φέρεται να τον προειδοποιούσε να σταματήσει να διανέμει φυλλάδια του συνδυασμού του Νίκου Παπαπέτρου. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος απάντησε ότι δεν τον φοβάται και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου τον προκάλεσε να συναντηθούν στο μαγαζί του, το οποίο ήταν κλειστό.

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όταν έφτασε στο καφέ μαζί με τέσσερις ακόμη φίλους του, ο κ. Μπέος και οι συνοδοί του ήταν ήδη εκεί και τους περίμεναν. Ο Μπέος φέρεται να εκτόξευσε απειλές, όπως «τελειώσατε», «θα σας γ…», ενώ στη συνέχεια φέρεται – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης – να χτύπησε αρχικά έναν από τους φίλους του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου και στη συνέχεια και τον ίδιο. Όταν εκείνοι προσπάθησαν να αμυνθούν, μπήκαν στη μέση οι μαυροφορεμένοι για να προστατεύσουν τον κ. Μπέο, ο οποίος έφυγε από το σημείο.

Στο σημείο έφτασε μετά από λίγο η αστυνομία που κατέγραψε το περιστατικό, ενώ υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από κατάστημα της περιοχής, το οποίο δείχνει ένα μαύρο τζιπ που παρκάρει έξω από το κλειστό μαγαζί και στο σημείο συγκεντρώνονται μηχανάκια τα οποία κλείνουν ένα τμήμα του δρόμου.

Δεύτερη καταγγελία για τον Αχιλλέα Μπέο

«Ζήσαμε τον τρόμο, δεν μπορώ ακόμα να ξεπεράσω αυτό που συνέβη» δήλωσε στο gegonota.news μία εκλογική αντιπρόσωπος με το δημοτικό ψηφοδέλτιο «Συμμαχία για τον Βόλο». Η αντιπρόσωπος που είναι μητέρα δύο παιδιών και εκπαιδευτικός, περιέγραψε ένα επεισόδιο που συνέβη το πρωί της Κυριακής έξω από σχολείο στον Βόλο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύεται στο gegonota.news, στις 6 το πρωί της Κυριακής, έξω από το Καρτάλειο διδακτήριο, στη συμβολή των οδών Πολυμέρη με Κασσαβέτη, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, δυο εκλογικοί αντιπρόσωποι του συνδυασμού «Συμμαχία για τον Βόλο» διαπίστωσαν ότι έξω από το σχολείο υπάρχει παράνομη αφισοκόλληση με αφίσες του Αχιλλέα Μπέου.  Μόλις οι δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι προσπάθησαν να κατεβάσουν τις αφίσες, εμφανίστηκε μπροστά τους ένας άνδρας με ένα μηχανάκι.

«Όλα έγιναν σε χρόνο μηδέν . Εμφανίζεται μπροστά μας ένας νεαρός με μηχανάκι μας ρωτά με βρισιές τι κάνουμε και σε λίγα δευτερόλεπτα μας περικυκλώνουν 20 μηχανάκια. Ήταν νύχτα , τρομάξαμε. Ένας από αυτούς ήρθε και κόλλησε το πρόσωπό του στο δικό μου και άρχισε να με απειλεί. “Θα δεις τι πάθετε, θα δεις τι έχει να γίνει” . Τα μηχανάκια μας έχουν περικυκλωμένες και μαρσάρουν. Μας βρίζανε και μας είπαν ότι θα μετανιώσουμε την στιγμή που κατεβάσαμε τις αφίσες. Προσπαθούσα να τους εξηγήσω πως αυτό είναι παράνομο με τρόπο ευγενικό γιατί άλλον τρόπο δεν ξέρω αλλά δεν άκουγαν τίποτα. Δεν έχω ζήσει τόσο φόβο στη ζωή μου. Η κοπέλα που ήταν μαζί μου πήρε αμέσως τον άντρα της και εκείνος την αστυνομία, η οποία ήρθε έπειτα από 20 λεπτά. Όταν έφτασε η αστυνομία έμειναν τέσσερα μηχανάκια και με ρώτησαν οι αστυνομικοί εάν αναγνωρίζω το πρόσωπο που με απείλησε. Έτρεμα σαν το ψάρι και εγώ και η άλλη κοπέλα που ήμασταν μαζί. Η αστυνομία κατέγραψε το γεγονός και αποχώρησε και εμείς πήραμε αμέσως τους δικηγόρους» περιέγραψε η εκλογική αντιπρόσωπος.

Από το νομικό επιτελείο του συνδυασμού Συμμαχία για τον Βόλο, έγινε και επίσημη καταγγελία στην αστυνομία, όπως έγινε και για την παράνομη αφισοκόλληση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ