Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία καταγγέλλει ο Σγουρός – Ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα

Ωμές παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία προκειμένου να δημιουργήσουν προβλήματα καταγγέλλει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ζητεί την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα για να σταματήσουν πρακτικές αυτού του είδους.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Ψήφισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της παράταξης του κ. Σγουρού, «η Δημοκρατία στη χώρα μας είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Οι εκλογές αποτελούν ημέρα γιορτής και συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες. Στην Ελλάδα του 2023 όμως, φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν αποφασίσει με ωμές παρεμβάσεις την εκλογική διαδικασία να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Μετά το «ατυχές» περιστατικό με τον επικεφαλής της Παράταξής μας, Γιάννη Σγουρό, να μην παίρνει ψηφοδέλτιο στα χέρια του στο εκλογικό τμήμα 2178 στην Νέα Σμύρνη και το περιστατικό με ψηφοφόρο της παράταξης στο ίδιο εκλογικό κέντρο (τμήμα 2170) να μην λαμβάνει επίσης ψηφοδέλτιο, δυστυχώς η κατάσταση κλιμακώνεται.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας

Συγκεκριμένα:

  • Στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών άνθρωποι αντίπαλης παράταξης παίρνουν ψηφοδέλτια από τα χέρια ανθρώπων και τα αντικαθιστούν με δικά τους.
  • Στο 2584 εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο Αττικής δεν δίνουν ψηφοδέλτια της παράταξής μας.
  • Στο εκλογικό τμήμα 1847 Αγίου Νικολάου Καλλιθέας δεν δόθηκε ψηφοδέλτιο της παράταξής μας.

Αυτά είναι μόνο μερικά περιστατικά στην Αττική. Η κατάσταση κλιμακώνεται διαρκώς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία και κατ’ επέκταση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ψήφισε στον Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης – Τον συνόδευε η μικρή του κόρη

«Ζητάμε άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για να σταματήσουν οι πρακτικές αυτού του είδους που θυμίζουν άλλες, μαύρες εποχές του τόπου μας και προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των υπεύθυνων δημοσίων λειτουργών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ