Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ένταση στην Κρήτη – Δικαστική αντιπρόσωπος άνοιξε την κάλπη ενώ είχαν ήδη ψηφίσει

Η πρώτη “παραφωνία” στις αυτοδιοικητικές εκλογές σημειώθηκε, περίπου στις 08.00 το πρωί σε εκλογικό τμήμα του Ηρακλείου, στην Κρήτη, όταν δικαστική αντιπρόσωπος άνοιξε την κάλπη, αφού είχαν ήδη ψηφίσει 9 ψηφοφόροι.

Πρωτοφανής ανακάλυψη φαίνεται να ανατρέπει θεμελιώδεις αστρονομικές θεωρίες

Το συμβάν επισήμανε εκλογικός αντιπρόσωπος που βρισκόταν στο Μποδοσάκειο (16ο εκλογικό διαμέρισμα, 311ο εκλογικό τμήμα), ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία η οποία εν συνεχεία αποχώρησε, λόγω αναρμοδιότητας.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η δικαστική αντιπρόσωπος ανέφερε ότι διαπίστωσε ότι η κάλπη δεν είχε κλείσει καλά και την άνοιξε για να την κλείσει καλά.  Απέναντι στην αντίδραση του εκλογικού αντιπροσώπου, η δικαστική αντιπρόσωπος ζήτησε να προσκομίσει τον διορισμό του προκειμένου στη συνέχεια, να γίνει καταγραφή του συμβάντος στο βιβλίο του δικαστικού αντιπροσώπου.

Πόλεμος στο Ισραήλ: O στρατός απομακρύνει κατοίκους από οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

Ακολούθησε ένταση μεταξύ δικαστικού και εκλογικού αντιπροσώπου. Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο εκλογικός αντιπρόσωπος πρέπει να υποβάλει ένσταση στην Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τη δικαστική αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ