• Κλείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη λόγω του χιονιά

  12:13 μμ, Τετάρτη 09 Ιάν 2019 12:13 μμ, Τετάρτη 09 Ιάν 2019

  Σε αναστολή λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για σήμερα προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώνεται στην πόλη.

  Σε ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης τονίζεται ότι οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς, ούτως ώστε να φροντίσουν για την αποχώρηση των μαθητών. Για τις περιπτώσεις ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο.

  Στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων (αυτών που σήμερα αποφασίστηκε να είναι ανοιχτές) ανήκει στην κρίση του κάθε διευθυντή, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. «Από τις 8 παρά είχαμε σφοδρότατη χιονόπτωση, εκτιμήσαμε ότι δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε αναστολή λειτουργίας των σχολείων που είχαμε αποφασίσει ότι θα είναι ανοιχτά. Είναι στην κρίση του κάθε διευθυντή σχολείου να ειδοποιήσει τους γονείς, όσοι γονείς μπορούν πιθανότατα θα τα παραλάβουν, αλλά κανένα σχολείο δεν πρόκειται να κλείσει αν όλα τα παιδιά δεν βρίσκονται ασφαλή στα σπίτια τους» ανέφερε ο κ. Καϊτεζίδης, προσθέτοντας ότι η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων την Πέμπτη θα ληφθεί το μεσημέρι.

  Στο μεταξύ, κανονικά λειτουργούν σήμερα τα σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων -Μενεμένης, στη δυτική πλευρά της πόλης, όπως δήλωσε δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου. «Τα σχολεία λειτούργησαν όλα κανονικά, τα παιδιά ήρθαν το πρωί για μάθημα» είπε ο κ. Κυρίζογλου και πρόσθεσε ότι «όσοι γονείς έχουν τη δυνατότητα να έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους, μπορούν να το κάνουν». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία (...) λειτουργούν κανονικά, για να έχουν τη δυνατότητα οι γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους».

  Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, μετά τη νέα επιδείνωση του καιρού και τη χιονόπτωση, με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παύλου Σιταρίδη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων διακόπτουν τη λειτουργία τους σήμερα Τετάρτη.

  Στον δήμο Θέρμης άνοιξαν το πρωί κάποια σχολεία, ωστόσο, μετά τη χιονόπτωση που σημειώνεται από το πρωί, δόθηκε εντολή στους διευθυντές των σχολείων να αναστείλουν τη λειτουργία τους, εφόσον είναι ασφαλής η αποχώρηση των μαθητών. Ιδίως στα σχολεία όπου τα παιδιά μετακινούνται με λεωφορεία, δόθηκε εντολή από τον δήμο τα λεωφορεία να παραλάβουν τα παιδιά άμεσα, ώστε να μην αποκλειστούν. Ο δήμαρχος της περιοχής Θεόδωρος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι μπορεί να αποφασιστεί αναστολή της λειτουργίας των σχολείων μόνο και εφόσον είναι εφικτή η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών.

  Στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων προχώρησε και ο δήμος Δέλτα για σήμερα, λόγω της νέας χιονόπτωσης. «Οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων να ενημερώσουν τους γονείς και αποχωρήσουν με ασφάλεια οι μαθητές. Για τις περιπτώσεις ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Δέλτα.

  Απόφαση για επικοινωνία των διευθυντών των σχολικών μονάδων, που σήμερα λειτουργούν στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, με τους γονείς των μαθητών, προκειμένου όσοι μπορούν να παραλάβουν τα παιδιά τους, έλαβε ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι μέχρι τις 16:05 το απόγευμα, θα παραμείνει ανοιχτό όποιο σχολείο χρειαστεί και στο οποίο βρίσκεται έστω και ένα παιδί. Από τα περισσότερα νηπιαγωγεία οι γονείς έχουν πάρει τα παιδιά τους. Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών σημείωσε πως αργά το μεσημέρι, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων αύριο.

  Ακόμη ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, αποφάσισε τη ματαίωση των σημερινών μαθημάτων σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Καλαμαριά. Οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στα σχολεία για να φυλάξουν τα παιδιά, έως ότου παραληφθούν από τους γονείς, όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς.

  Ο Δήμος Βόλβης, ωστόσο, ανακοινώνει ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της νέας επιδείνωσης της κακοκαιρίας, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους ασφαλείας των μαθητών.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ THESTIVAL. GR

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα