Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου: Ο διάλογος-φωτιά του Αχιλλέα Μπέου με σύμβουλο της αντιπολίτευσης

Άγριος καβγάς ξέσπασε την Τρίτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και τον Κώστα Γαργάλα, με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αττική.Ο πρώτος επιτέθηκε χυδαία στον δεύτερο με εκφράσεις, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του e-thessalia.gr, πεζοδρομίου και απειλές, αναγκάζοντας τον δεύτερο να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση μαζί με τον Ιάσονα Αποστολάκη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όλα άρχισαν όταν ο κ. Μπέος κατηγόρησε τον δημοτικό σύμβουλο της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Κώστα Γαργάλα, τον οποίο αποκάλεσε «περίεργο τύπο», ότι αναφέρθηκε μέσω facebook στον ίδιο και την οικογένειά του, υποστηρίζοντας πως οι προτάσεις του για στήριξη των πυρόπληκτων έχουν να κάνουν με επικοινωνιακούς σκοπούς. «Δεν χρειάζομαι διαφήμιση», είπε ο Αχιλλέας Μπέος και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε φιλικά προσκείμενοι σε οργανισμούς που συγκέντρωσαν τρόφιμα. Καλά έκαναν, αλλά οι αρμόδιοι φορείς βγήκαν δημόσια και είπαν να μην στέλνει ο κόσμος τρόφιμα και ρούχα γιατί δεν έχουν που να τα βάλουν». Ο κ. Μπέος είπε επίσης ότι ο δήμος Βόλου έστειλε στις 24 Ιουλίου μήνυμα στους δημάρχους Μεγαραίων, Μαραθώνα και Ραφήνας και στο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ότι είναι στη διάθεσή τους να συμβάλει και, επίσης, κάλεσε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να ενισχύσει οικονομικά τους πυρόπληκτους δήμους, προτρέποντας όλους τους υπόλοιπους δήμους να συγκεντρώσουν ένα σεβαστό ποσό.«Δεν είμαστε ίδιοι», είπε ο Αχιλλέας Μπέος για να του απαντήσει ο κ. Γαργάλας: «Ευτυχώς».

Αυτή ήταν και η λέξη που προκάλεσε μια ακόμη χυδαία επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολούθησε:

Αχ. Μπέος: Όχι βέβαια. Εσύ είσαι ένας μ….ας

Κ. Γαργάλας: Ντροπή σου.

Αχ. Μπέος: Δύο έδρανα έχουμε. Πλησιάζουμε πολύ κοντά..

Κ. Γαργάλας: Δεν ντρέπεσαι;

Αχ. Μπέος: Όξω από εδώ Καραγκιόζη. Ασε αυτό το ύφος σε μένα.

Κ. Γαργάλας: Θα φύγω. Δεν είσαι… ούτε μια τρίχα από τα παπούτσια μου δεν είσαι.

Αχ. Μπέος: Κάτσε κάτω ρε νούμερο. Αριστερέ του κ…ου. Πάρτε το 166. Να πας να ξυρίσεις το μουστάκι γελοίο υποκείμενο.

Κ. Γαργάλας: Έπρεπε να σε είχα στην οικοδομή μπαγάσα. Να σου πω τι θα πει φυστίκι.

Στη συνέχεια, ο Κ. Γαργάλας βγήκε από την αίθουσα προκειμένου να ηρεμήσει, ενώ αμέσως μετά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση τόσο ο κ. Γαργάλας, όσο και ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης.Από τα πυρά του Αχ. Μπέου δεν ξέφυγε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Νάνος, επειδή τόλμησε να χαρακτηρίσει απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν, ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την στάση και ανοχή που έδειξε. Ο Αχ. Μπέος αποκάλεσε τον Απ. Νάνο «ηθικολόγο κομμουνιστή με το μουστάκι»…, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς επιχείρησε για μια ακόμη φορά να αποποιηθεί των ευθυνών του, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τον εκτροχιασμό της κατάστασης: «Σε κάθε επεισόδιο ρίχνετε μομφές κατά του προεδρείου, αλλά στα περισσότερα επεισόδια πρωτοστατείτε. Είστε μεγάλοι άνδρες και να αναλάβετε την ευθύνη σας. Δεν φταίω εγώ αν σιγοντάρετε τους μπαχαλάκηδες», είπε.Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Αρ. Δουλόπουλου για το αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης στον Δήμο Βόλου σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο Αχ. Μπέος έφερε ως παράδειγμα τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, λέγοντας ότι αν συμβεί κάτι, θα καούνε όλοι οι κάτοικοι… με ευθύνη δική τους. «Πάτε να τους πείτε να παραχωρήσουν ένα μέτρο», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος θα προτείνει στην Πυροσβεστική να γίνουν συσκέψεις, παρουσία εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να οριστούν σημεία σε κάθε χωριό όπου θα συγκεντρωθούν οι κάτοικοι σε περίπτωση κινδύνου και να υπάρξει σχέδιο διαφυγή.Πηγή ρεπορτάζ: e-thessalia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ