Ο Engelbert Humperdinck επανεκδίδει το τραγούδι του Ντέμη Ρούσσου

Επανεκδίδει τραγούδι του Ντέμη Ρούσου που είχε πει παλαιότερα, ο Βρετανός Engelbert Humperdinck. Το κομμάτι λέγεται “My Friend the Wind” και το είχαν γράψει οι Alec R. Costandinos και Stélios Vlavianós για τον Ντέμη Ρούσσο και το άλμπουμ του του 1973 με γενικό τίτλο “Forever and Ever”. Και βέβαια έγινε μεγάλη επιτυχία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Ο θρυλικός καλλιτέχνης Engelbert Humperdinck είχε διασκευάσει το τραγούδι του Ντέμη ένανχρόνο αργότερα, το 1974 και μάλιστα με αυτόν τον τίτλο ονόμασε και τον μεγάλο του δίσκο εκείνης της χρονιάς για την Decca Records, αφού ήταν το κομμάτι που άνοιγε το άλμπουμ.
Τώρα ο Humperdinck ξανακυκλοφορεί το τραγούδι αυτό σε remastered έκδοση σε όλες τις πλατφόρμες streaming και downloading. Και βέβαια ακούγεται να προφέρει πολύ καλά τις ελληνικές λέξεις “Ελένη μου”, “Αγάπη μου” και “Μανούλα μου” τις οποίες και μεταφράζει στα αγγλικά μέσα στο κομμάτι.

Σημαντικές επιτυχίες του Humperdinck είναι το “Release Me” και “Το Τελευταίο Βαλς”, που έφτασαν στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ. Έχει πουλήσει περισσότερους από 150 εκατομμύρια δίσκους σε όλη την υφήλιο. Στα 80 του δίνει ακόμη συναυλίες. Γεννήθηκε στο Μαντράς της τότε Βρετανικής Ινδίας το 1936.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ