Βρετανία: “Απαγορευτικό” για τα μωρά στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων

Βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία δέχθηκε σύσταση επειδή την Τρίτη εθεάθη να θηλάζει τον τριών μηνών γιο της μέσα στη Βουλή των Κοινοτήτων. Έτσι, άνοιξε και πάλι ο διάλογος για τα δικαιώματα των βουλευτών που γίνονται γονείς.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής Στέλα Κρίζι πληροφορήθηκε ότι οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν να φέρνει κάποιος το παιδί του σε συνεδρίαση της Βουλής, κάτι το οποίο έκανε χθες εκείνη.

Βρετανία Σάρα

Η Κρίζι απάντησε ότι “αυτό δεν το γνώριζα” αφού στο παρελθόν έφερνε την κόρη της στις συνεδριάσεις της Βουλής των Κοινοτήτων και ζήτησε επανεξέταση του μέτρου.

Όπως δήλωσε η Κρίζι στο BBC, έπαιρνε τακτικά τον γιο της, ο οποίος θηλάζει, και πριν από αυτόν την κόρη της στην αίθουσα της Βουλής.

Βρετανία βουλευτής

Η Κρίζι, η οποία ενθαρρύνει τις μητέρες να ασχοληθούν με την πολιτική μέσω μιας εκστρατείας που αποκαλείται “Αυτή η Μαμά Ψηφίζει”, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter το email με την παρατήρηση που της εστάλη και σχολίασε: “Οι μητέρες στη μητέρα όλων των κοινοβουλίων δεν είναι ορατές ούτε τις ακούνε φαίνεται…”.

 

 

Το βιβλίο κανονισμών, το οποίο εκδόθηκε από τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του σώματος και αφορά στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και την αίθουσα του Ουεστμίνστερ , επικαιροποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ενώ οι βουλευτές δικαιούνται άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών για έξι μήνες και ψήφο με πληρεξούσιο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τον κατάλληλο αντικαταστάτη.

Επιπλέον οι βουλευτές υποχρεούνται να είναι παρόντες στο Ουεστμίνστερ, προκειμένου να εκπροσωπούν, για παράδειγμα, τις θέσεις των εκλογέων τους στη Βουλή.

Η πρώην βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον φέρεται ότι είναι η πρώτη βουλευτής που συμμετείχε σε συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων έχοντας το μωρό της σε μάρσιππο, το 2018.

Την ίδια χρονιά, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έγινε η πρώτη αρχηγός κράτους που εμφανίστηκε με το μωρό της στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.