Ρίο ντε Τζανέιρο: Νέα τραγωδία – Συντριβή ελικοπτέρου με τέσσερις νεκρούς

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ελικόπτερο συνετρίβη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, παρασύροντας στον θάνατο τους τέσσερις επιβαίνοντες: τον πιλότο και τρεις τουρίστριες από την Κολομβία.
  • Το δυστύχημα συνέβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο εθνικό πάρκο της Τιζούκα, ενώ τον Ιούνιο είχε προηγηθεί άλλη μια τραγωδία με έξι νεκρούς από σύγκρουση ελικοπτέρων.
  • Ο δήμαρχος του Ρίο ζήτησε άμεσα μέτρα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας για την ασφάλεια των πτήσεων ελικοπτέρων, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ελικόπτερο συνετρίβη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, παρασύροντας στον θάνατο τους τέσσερις επιβαίνοντες σε αυτό. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, νεκροί είναι ο πιλότος και τρεις τουρίστριες από την Κολομβία, μια 59χρονη με την 37χρονη κόρη της, καθώς και την 17χρονη εγγονή της.

Το ελικόπτερο συνετρίβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο εθνικό πάρκο της Τιζούκα, σε βουνοπλαγιά με πυκνή βλάστηση. Πυροσβέστες ανέφεραν ότι οι τέσσερις επιβαίνοντες βρέθηκαν «απανθρακωμένοι», ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν το φλεγόμενο ελικόπτερο σε δυσπρόσιτο σημείο.

Είχε προηγηθεί κι άλλη τραγωδία

Τον Ιούνιο σε σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο είχαν βρει τον θάνατο έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους ο αμερικανός τραγουδιστής Όλιβερ Τρι και ο αργεντινός YouTuber Γκασπάρ Πριμ.

Ο δήμαρχος του Ρίο, Εντουάρντο Καβαλιέρε, υπογράμμισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ πως έχει ζητήσει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων ελικοπτέρων, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο σε αυτόν τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.