Ο Randy Bachman ξαναβρήκε την κλεμμένη του κιθάρα έπειτα από 45 χρόνια

Ο γνωστός Καναδός ρόκερ Randy Bachman είχε παίξει τις επιτυχίες “American Woman” και “Takin’ Care of Business” με μία ηλεκτρική κιθάρα Gretsch 6120 του 1957 σε χρώμα πορτοκαλί σαν της κολοκύθας.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Ήταν το όργανο στο οποίο ο ιδρυτής των θρυλικών συγκροτημάτων Guess Who και Bachman Turner-Overdrive είχε μάθει να παίζει.
Ο ίδιος εξηγεί: “Την είχα μαζί μου όλον τον καιρό. Κυριολεκτικά κοιμόμουν μαζί της. Πάντα ανησυχούσα μήπως μου την κλέψει κάποιος”. Αλλά το 1976 πράγματι κάποιος έκλεψε την κιθάρα.
Ο road manager του συγκροτήματος είχε βάλει την κιθάρα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που είχαν νοικιάσει κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας και από εκεί… εξαφανίστηκε!
Randy Bachman
Ήταν μεγάλη απώλεια για τον Randy Bachman. Επί χρόνια του είχε έμμονη ιδέα να βρει την κλεμμένη του κιθάρα. Και πράγματι ένας φαν τον βοήθησε να την βρει μέσω διαδικτύου. Ο William Long είχε ακούσει για την κλεμμένη κιθάρα σε μια συνέντευξη του καλλιτέχνη στο YouTube.
“Μπορούσα να κατανοήσω τον πόνο που περνούσε ο κιθαρίστας. Δεν έψαξα την κιθάρα επειδή ήταν μια ιστορική κιθάρα, την έψαξα επειδή πίστευα ότι θα μπορούσα να τον βοηθήσω με τις ικανότητές μου. Δεν έχω ιδέα από κιθάρες. Δεν ξέρω καν να προφέρω σωστά την λέξη “Gretsch”, λέει ο  William.
Έτσι, με βάση το Vancouver άρχισε να ψάχνει για την πορτοκαλί κιθάρα του Bachman. Και την βρήκε!
Randy Bachman
Στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Είχε πουληθεί το 2016 σε έναν Ιάπωνα μουσικό ονόματι TAKESHI. Ο TAKESHI την είχε αγοράσει από ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα μουσικά όργανα στο Τόκυο. Δέχθηκε να ανταλλάξει την κιθάρα με μία άλλη που θα του έδινε ο Randy Bachman. Και έτσι η θρυλική κιθάρα επέστρεψε στον αρχικό της ιδιοκτήτη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.