Ο ηγέτης του κόμματος Yashar, Γκάντι Άιζενκοτ, έλαβε και επίσημα την εντολή για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης στο Ισραήλ.
«Προσδοκώ από εσάς να κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να συγκροτήσετε μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί ολόκληρο το έθνος», δήλωσε ο πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ στην επίσημη τελετή στην Προεδρική Κατοικία. «Εύχομαι ολόψυχα όποια κυβέρνηση σχηματιστεί να οδηγήσει στην ενότητα, τη σύνδεση και την επούλωση των πληγών μεταξύ όλων των τμημάτων του έθνους», πρόσθεσε.
Άιζενκοτ: «Στέκομαι σήμερα εδώ με βαθιά αίσθηση καθήκοντος»
Από την πλευρά του, ο Γκαντι Άιζενκοτ επισήμανε ότι: «Στέκομαι σήμερα εδώ με βαθιά αίσθηση καθήκοντος και σαφή επίγνωση της βαριάς ευθύνης και του βάρους που πέφτει στους ώμους μου. Μαζί μου και μπροστά στα μάτια μου στέκονται όλοι οι πολίτες του Ισραήλ».
Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι το Ισραήλ «βρίσκεται σε μια δύσκολη και μοιραία περίοδο έκτακτης ανάγκης. Τα μέτωπα του πολέμου παραμένουν ανοιχτά… ταυτόχρονα, βρισκόμαστε εν μέσω μιας καταστροφικής διπλωματικής κρίσης».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι «προσηλωμένος, με την εντολή που μου δόθηκε σήμερα εδώ, να ηγηθώ της συγκρότησης μιας κυβέρνησης εθνικής ανάγκης. Αυτό θα απαιτήσει δημιουργικές και έκτακτες πολιτικές κινήσεις. Το Ισραήλ δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει χρόνο ή να επαναλαμβάνει ατελείωτους εκλογικούς κύκλους».