Στις “περιοχές κινδύνου” βάζει Ελλάδα και Ολλανδία η Γερμανία

Μόνο ως «πλήγμα» για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση του γερμανικού ινστιτούτου “Ρόμπερτ Κοχ” που κατατάσσει την Ελλάδα στις «περιοχές κινδύνου» λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για τις «περιοχές κινδύνου», εκδίδει σύσταση να αποφεύγονται «τα μη αναγκαία, τουριστικά ταξίδια», ενώ διευκρινίζει ότι για την επιστροφή στην Γερμανία, απαιτείται, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης, είτε αρνητικό τεστ για κορονοϊό. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται επίσης η Ολλανδία, αλλά και κάποιες περιοχές της Δανίας. Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως όσοι επιστρέφουν από Πορτογαλία αλλά και Κύπρο και δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε έχουν νοσήσει, πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 5-10 ημερών.

«Ελλάδα και Ολλανδία, δύο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών, περιλαμβάνονται από την Κυριακή στη λίστα κινδύνου» είναι το σχόλιο του γερμανικού δικτύου, Ν-tv επισημαίνοντας πως πρόκειται για δύο χώρες που επισκέπτονται οι Γερμανοί πολίτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ