To 1980, ο επτάχρονος Κρις από το Φοίνιξ της Αριζόνα, ο οποίος πάλευε με τη λευχαιμία, ήθελε να γίνει αστυνομικός. Με τη βοήθεια της μητέρας του και της αστυνομίας η ευχή του όχι απλώς πραγματοποιήθηκε, αλλά έζησε μία εμπειρία που τον γέμισε χαρά. Δυστυχώς η ιστορία του δεν είχε το αίσιο τέλος που όλοι εύχονταν. Ωστόσο, όταν λίγους μήνες αργότερα η μητέρα του επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα για να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του γιου της, τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν να πραγματοποιούν ευχές παιδιών που παλεύουν με σοβαρές ασθένειες. Έτσι γεννήθηκε το Make-A-Wish.
Πλέον, το Make-A-Wish λειτουργεί σε 51 χώρες και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 615.000 ευχές παγκοσμίως. Πολλές από αυτές είναι και ευχές που έχουν κάνει παιδιά στην Ελλάδα.
Στο επίσημο προφίλ του Make-A-Wish Ελλάδος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί κανείς να δει τις ευχές των παιδιών που έχουν πραγματοποιηθεί.
Μία από τις πιο πρόσφατες ιστορίες, είναι αυτή της 12χρονης Κατερίνας. Ευχή του κοριτσιού ήταν να ταξιδέψει στο Λονδίνο και να επισκεφθεί το Harry Potter Studio.
Η μητέρα της 12χρονης ανέφερε πως: «Η εκπλήρωση της ευχής έγινε σε μια περίοδο που η κόρη μου βιώνει μεγάλες και πολλές αλλαγές. Η Κατερίνα ενθουσιάστηκε και ξεχάστηκε. Όλα τα προβλήματα και οι δυσκολίες της καθημερινότητας έμοιαζαν πολύ μικρά».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου, ο οργανισμός μοιράστηκε με τον κόσμο την ιστορία του Ανάργυρου, ο οποίος είναι έξι ετών και ευχήθηκε να γίνει αστυνομικός. Το μικρό παιδί φόρεσε την στολή του και με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του.
Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι άκρως συγκινητικό, ιδιαίτερα όταν βλέπει κανείς στα μάτια του παιδιού το πόσο χάρηκε. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Ανάργυρος συντόνισε αποστολές, επιβιβάστηκε στο περιπολικό, συμμετείχε σε ελέγχους οχημάτων και έζησε και την εμπειρία μιας καταδίωξης, που ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη των «δραστών».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πριν από λίγες ημέρες επίσης, με ανάρτηση στα προφίλ του Make-A-Wish στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κόσμος έμαθε για τον οχτώ ετών Άγγελο. Η ευχή του παιδιού ήταν να αποκτήσει έναν ορθοστάτη, έτσι ώστε η καθημερινότητά του να γίνει πιο εύκολη.
Αφού εκπληρώθηκε η ευχή του, η μητέρα του συγκινημένη είπε στο Make-A-Wish: «Σας ευχαριστούμε τόσο πολύ. Χωρίς εσάς και τη νεράιδα μας, δεν θα είχαμε αυτή την πολύτιμη βοήθεια για το παιδί μας!».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.