Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει ξανά ο Λόφος Λυκαβηττού από σήμερα τα μεσάνυχτα

Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει για το άνοιγμα του Λόφου Λυκαβηττού από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 14 Αυγούστου, μετά από επικαιροποίηση των καιρικών προβλέψεων, ενώ ο Λόφος Φινόπουλου παραμένει κλειστός. Οι υπηρεσίες του Δήμου διατηρούν αυξημένη επιφυλακή λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφύγουν επικίνδυνες εργασίες σε εξωτερικούς χώρους.

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο Λόφος του Λυκαβηττού άνοιξε ξανά για το κοινό από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 14 Αυγούστου, μετά από επικαιροποίηση των καιρικών προβλέψεων, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Αθηναίων. Αντίθετα, ο Λόφος Φινόπουλου παρέμεινε κλειστός έως νεοτέρας.
  • Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων βρίσκονταν σε αυξημένη επιφυλακή με στόχο την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού, καθώς η επικινδυνότητα για πρόκληση πυρκαγιάς παρέμενε πολύ υψηλή (κατηγορίας 4). Η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιούσε περιπολίες και κατόπτευση των μεγάλων χώρων πρασίνου με drones με θερμικές κάμερες.
  • Ο Δήμος Αθηναίων απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς το κοινό να αποφύγει οποιαδήποτε εργασία σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και, σε περίπτωση κινδύνου, να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης Δημότη 1595.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο Λόφος του Λυκαβηττού ανοίγει ξανά για το κοινό από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 14 Αυγούστου, μετά από επικαιροποίηση των καιρικών προβλέψεων, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Ο Λόφος Φινόπουλου παραμένει κλειστός έως νεοτέρας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων συνεχίζουν να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή με στόχο την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού, καθώς η επικινδυνότητα για πρόκληση πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλή (κατηγορίας 4).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες και την κατόπτευση των μεγάλων χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης (Λυκαβηττός, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια, Ιλίσια, κ.λπ.) με drones με θερμικές κάμερες, οι οποίες ανιχνεύουν πιθανές μεταβολές της θερμοκρασίας.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας συνεχίζει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την ενημέρωση και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, καθώς και άλλων υπηρεσιών και Δήμων, εφόσον χρειαστεί. Σε συνεχή ετοιμότητα βρίσκονται και οι υδροφόρες του Δήμου.

Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες: Αποφύγετε επικίνδυνες εργασίες σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ισχυρή σύσταση προς το κοινό να αποφύγει οποιαδήποτε εργασία σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως:

  • χρήση γυμνής φλόγας,
  • εργασία με σπινθήρες,
  • ηλεκτροσυγκόλληση και οξυγονοκόλληση,
  • κοπή μετάλλων με τροχό,
  • χρήση φλόγιστρου, καθώς και γενικότερα οποιαδήποτε επικίνδυνη ενέργεια.

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και, σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιονδήποτε κίνδυνο, να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης Δημότη 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο).

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.