ΛIΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, κ. ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!

ΛIΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, κ. ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Σας λένε κάτι οι πενήντα και πλέον κορυφαίοι Ελληνες εφοπλιστές που κατέχουν 4.000 πλοία, ελέγχουν το 15 % του παγκόσμιου εμπορίου δια θαλάσσης και είναι οι πρώτοι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία αλλά η φοροδοτική προσφορά τους είναι αντιστρόφως ανάλογη με εκείνη των  δυστυχισμένων  μισθωτών και συνταξιούχων; Εν τούτοις  η περιουσία τους θα έφτανε να εξοφληθεί το μισό δημόσιο χρέος της δόλιας πατρίδας. Με γεια τους με χαρά τους!

Φαντασθείτε τι θα μάζευε ο Στουρνάρας αν από κάθε εφοπλιστή τσέπωνε το 30 % των εσόδων του, όπως κάνει για κάθε φουκαρά  μισθωτό και συνταξιούχο. Ισως πάνω από 9 δισεκατομμύρια το χρόνο. Αλλά από τα 4.000 πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών τα 900 περίπου είναι υπό  ξένη σημαία , άρα δεν πληρώνουν φόρους στην πατρίδα. Οι άλλοι πληρώνουν ψιχία.

Τόσο ο Σαμαράς, όσο και ο Τσίπρας  τους κάλεσαν προ ημερών να ανοίξουν το βαλάντιό τους και να βοηθήσουν την πατρίδα ..Ανταπόκριση δεν υπήρξε ως την ώρα ,εκτός από κάτι ψευτοβοηθήματα..

Εμείς όμως εδώ, οι αγρίως φορολογούμενοι», περιμένουμε μήπως κάποιος από αυτούς τους «γίγαντες» του εφοπλισμού φιλοτιμηθεί να μείνει στην ιστορία ως εθνικός ευεργέτης, όπως ο Αβέρωφ, ο Ζάππας, ο Συγγρός, ο Τοσίτσας, ο Αρσάκης ,ο Ευγενίδης και τόσοι άλλοι..

Διότι, δεν γίνεται, κάποιος από όλους θα φιλοτιμηθεί…

 

[email protected]

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ