Επαναστατική Αυτοάμυνα: “Δεν ήξερα καν την οργάνωση” υποστηρίζει ο ένας εκ των κατηγορουμένων – ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη μέσα από τις φυλακές Λάρισας, έδωσε ο ένας εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην “Επαναστατική Αυτοάμυνα”.

Η ενασχόλησή του με τη διδασκαλία κουνγκ φου δεν του άφηνε χρόνο να ασχοληθεί με το αντάρτικο πόλης. Αυτό υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ο ένας εκ των κατηγορουμένων, που ήδη έχει προφυλακιστεί στη Λάρισα, για συμμετοχή στην Επαναστατική Αυτοάμυνα. Μιλώντας στο Omniatv.com, χαρακτηρίζει τη δίωξή του πολιτική και πιστεύει ότι έχει στοχοποιηθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την προηγούμενη καταδίκη του για την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Επιμένει πως ούτε καν γνώριζε την Επαναστατική Αυτοάμυνα και ότι δεν έλαβε μέρος στην εισβολή στο κατάστημα του Χολαργού, όπου τραυματίστηκε ο 46χρονος καταζητούμενος. Παραδέχεται μόνο ότι προσπάθησε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες τη νύχτα της 21ης Οκτωβρίου.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του, εκτός από μία κατάθεση τού συγκατηγορούμενού του στην αντιτρομοκρατική, την οποία, όμως, δεν επανέλαβε κατά την απολογία του στον ανακριτή.

Όπως και στους δικαστικούς λειτουργούς, αναφέρει στη συνέντευξή του ότι δεν θα μπορούσε να έχει λάβει μέρος στα χτυπήματα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, επειδή είτε ήταν στη φυλακή για τον Επαναστατικό Αγώνα, είτε εκτός Αττικής ή σε διοργάνωση συναυλίας μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις 8 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, έφθασαν στα ίχνη τους μετά τη ληστεία στον Χολαργό. Στο σπίτι του Μπάκα, στο Χολαργό, εντόπισαν όπλα και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, τα οποία είχαν μεταφερθεί εκεί από τη γιάφκα της Κυψέλης, αμέσως μετά τη ληστεία στο κατάστημα. Μεταξύ των ευρημάτων και το καλάσνικοφ – ταυτότητα τής Επαναστατικής Αυτοάμυνας, το όπλο που χρησιμοποίησε η οργάνωση τρεις φορές.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ