Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου – Σήμερα ανακοινώνεται η ιατροδικαστική έκθεση

Σήμερα αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση που θα συνεκτιμά τα ευρήματα όλων των εξετάσεων δείχνοντας το ακριβές αίτιο του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και διαμορφώνοντας ανάλογα το κατηγορητήριο.

Από ισχαιμία του μυοκαρδίου άφησε την τελευταία του πνοή στις πλάκες της οδού Γλαδστώνος το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου ο Ζακ Κωστόπουλος και χωρίς να βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκιωτικών ουσιών, όπως αποκάλυψαν οι ιστολογικές εξετάσεις που δημοσίευσε χθες το Popaganda.gr.

Η ιατροδικαστική έκθεση θα παραδοθεί στην Ασφάλεια Αθηνών, η οποία έκανε την προανάκριση και συνέταξε τη δικογραφία και αμέσως θα αποσταλεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Εν αναμονή του τελικού πορίσματος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών ανέφερε ότι “μπορεί το χτύπημα άμεσα σαν χτύπημα να μην έδωσε μια βλάβη θανατηφόρο όμως μπορεί να δημιούργησε μια στρεσογόνο κατάσταση, η οποία προφανώς επηρέασε στο να γίνει σπασμός των στεφανιαίων αγγειών και ισχαιμία”. Το στρες υπό την έννοια της μεγάλης σωματικής ή ψυχικής πίεσης, εξηγεί, αποτελεί επιστημονικά τεκμηριωμένο παράγοντα κινδύνου που μπορεί να προκαλέσει σπασμό των αγγείων και ισχαιμία.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ