Μητσοτάκης: Δεν ήταν χρήσιμη η απόφαση της Μέρκελ να αποκαλέσει τον Ζάεφ “Μακεδόνα” – BINTEO

Η απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να αποκαλέσει “Μακεδόνα” Πρωθυπουργό τον Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο “δεν ήταν χρήσιμη σε αυτή τη συγκυρία”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στην τρέχουσα συγκυρία η χρήση των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» σε αναφορές στην ΠΓΔΜ θα πρέπει να αποφεύγονται, με δεδομένο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

Τόνισε ακόμη ότι η αναζωπύρωση των συζητήσεων για το Σκοπιανό απέδειξε ότι υπάρχει μεγάλη πατριωτική ευαισθησία στη χώρα μας και αυτό ουδείς μπορεί να το παραγνωρίσει.

“Το μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα είναι ότι δίχασε τον λαό και πάνω σε αυτό το θέμα. Χαρακτήρισε όλους όσοι έχουν αυτή την ευαισθησία ακροδεξιούς, όχλο , περίπου γραφικούς. Χειρίστηκε όλη αυτή την υπόθεση από την αρχή μέχρι το τέλος λανθασμένα. Τον ενδιέφερε μόνο να διχάσει την αντιπολίτευση , δεν σχημάτισε εθνικό μέτωπο και ακολουθεί μια τελείως λάθος διαπραγματευτική τακτική” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν συζητάει μια λύση-πακέτο για το Σκοπιανό αλλά μια λύση σε δόσεις. “Τα δίνει όλα και αγοράζει σε δόσεις. Ας συμφωνήσουμε στο όποιο όνομα και στη συνέχεια ας αναλάβουν τα Σκόπια κάποιες δεσμεύσεις” είπε, σημειώνοντας πως η ΝΔ λέει “όχι” σε οποιαδήποτε λύση έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ