Μουντιάλ 2026: Η Τουρκία μένει εκτός συνέχειας με 62 φάσεις για γκολ – ΒΙΝΤΕΟ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η Τουρκία συμμετείχε σε τελική φάση Μουντιάλ έπειτα από 24 χρόνια με μεγάλες προσδοκίες και μια σειρά από ανερχόμενα αστέρια στις τάξεις της, αλλά αποχωρεί χωρίς -μέχρι στιγμής- γκολ και με προφανή απογοήτευση, μετά την ήττα με 1-0 από την Παραγουάη.

Η εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, δημιούργησε, αλλά έχασε, πληθώρα ευκαιριών τόσο στο ματς με την Αυστραλία (ήττα με 2-0), όσο και απέναντι στην Παραγουάη, που έπαιξε με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο.

 

Συνολικά στα δύο ματς, οι Τούρκοι είχαν 62 προσπάθειες στην αντίπαλη εστία, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στα χρονικά των Μουντιάλ από το 1966, οπότε και άρχισε η καταγραφή στατιστικών στοιχείων.

Εμφανώς απογοητευμένος, ο 21χρονος Αρντά Γκιουλέρ, το «χρυσό παιδί» του τουρκικού ποδοσφαίρου, ζήτησε συγγνώμη από τους συμπατριώτες του: «Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ομως, θα έπρεπε να είχαμε πετύχει μερικά γκολ. Θα έπρεπε να είχαμε νικήσει αυτά τα ματς. Όλοι είναι λυπημένοι, όλοι κλαίνε».

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.