Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει πως υπάρχει βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας του Μιχάλη – Ο ρόλος των δύο «τσιλιαδόρων»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να φτάσει στα ίχνη του δολοφόνου που μαχαίρωσε τον αδικοχαμένο 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, κατά την διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, την περασμένη Δευτέρα.

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε 16 φυλακές της χώρας οδηγούνται οι συλληφθέντες – Σε εξέλιξη οι απολογίες των τελευταίων 34 χούλιγκαν

Έπειτα από την προφυλάκιση και των 105 κατηγορουμένων για την φονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, με την απόφαση των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει κάθε βίντεο και φωτογραφία που έχουν στα χέρια τους, για να βρουν τον δράστη που αφαίρεσε την ζωή του Μιχάλη.

Σημειώνεται πως, τόσο ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί έναν κατηγορούμενο Έλληνα επιχειρηματία, όσο και ο κ. Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος τριών εκ των Κροατών που συνελήφθησαν, υποστηρίζουν πως υπάρχει βίντεο στο οποίο φαίνεται ο δολοφόνος. Μάλιστα, ο κ. Νουλέζας έκανε λόγο για έναν ψηλό και αρκετά εύσωμο άνδρα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο οποίος φαίνεται να μαχαιρώνει τον 29χρονο.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη» – Η απάντηση της Αθήνας στον Κροάτη πρόεδρο

«Υπάρχει βίντεο από το γήπεδο της ΑΕΚ, ιδιαίτερης ευκρίνειας που μέσα στο σκοτάδι, δείχνει τη στιγμή που ένας μαχαιρώνει τον αείμνηστο Μιχάλη. Είναι συγκλονιστικό το βίντεο» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κούγιας.

Νέα Φιλαδέλφεια συλληφθέντες

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ

Ωστόσο, την ίδια ώρα, σύμφωνα με το MEGA, η Αστυνομία φαίνεται πως διαψεύδει τα παραπάνω και σημειώνει πως δεν έχει στην κατοχή της βίντεο που να αποτυπώνει την στιγμή που ο δολοφόνος μαχαιρώνει τον Μιχάλη. Τονίζουν, πως στο επίκεντρο βρίσκεται άλλο βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας με ρόπαλο να τον χτυπά, χωρίς να γνωρίζουν εάν πρόκειται για τον δολοφόνο του.

Τα περισσότερα βίντεο είναι κακής ποιότητας, οπότε οι αστυνομικοί κάνουν ειδική ανάλυση, ώστε να μπορέσουν από τον σωματότυπο ή από κάποιο άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να βρουν τον δράστη που μαχαίρωσε τον 29χρονο.

Παράλληλα αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων και αυτό γιατί από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή την επίμαχη ώρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ,  ίσως προκύψουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή και τα επεισόδια εκτός των 105 συλληφθέντων.

«Είχαν τσιλιαδόρους στο γήπεδο»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες στην Realnews για την οργανωμένη δολοφονική επιδρομή των Κροατών. «Τους συνάντησαν στο Κιάτο και τους εξόπλισαν στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ», λένε αστυνομικές πηγές για τους Έλληνες χούλιγκαν που βοήθησαν εκείνους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

O πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα ξεκινούσε σε λιγότερο από 24 ώρες. Το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, ο κόσμος είχε γεμίσει και πάλι τα πέριξ του σταδίου καταστήματα εστίασης, με τα μικρά παιδιά να τρέχουν αμέριμνα στην πλατεία, όπου δεσπόζει το γλυπτό του δικέφαλου αετού. Μια ολότελα ήσυχη νύχτα ξεκινούσε, με έντονη ασφαλώς την αδημονία για το ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ το επόμενο βράδυ. Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθούσε.

Στις 10:15 το βράδυ είχε ολοκληρωθεί η προπόνηση των Κροατών στο γήπεδο της ΑΕΚ και η αποστολή αναχώρησε με τη συνοδεία της Αστυνομίας. Εντός του γηπέδου, τα φώτα έσβηναν και οι λιγοστοί φίλοι της ΑΕΚ, που βρίσκονταν εκεί για να τοποθετήσουν τα πανό τους, άρχισαν να αποχωρούν. Τριάντα λεπτά μετά, οι ιαχές των χούλιγκαν άρχισαν να ακούγονται από την πλευρά του άλσους. Σε χρόνο μηδέν δεκάδες μαυροφορεμένοι, με καλυμμένα τα πρόσωπα και με κάθε λογής σιδερικό στα χέρια, ξεπροβάλλουν τρέχοντας προς το γήπεδο. «Είχαν τσιλιαδόρους που πρέπει να τους είχαν ειδοποιήσει για την αναχώρηση του πούλμαν της Ντιναμό και της κλούβας της Αστυνομίας και τους ενημέρωσαν ότι το πεδίο ήταν πια ελεύθερο», δηλώνει στη Realnews δημότης της Νέας Φιλαδέλφειας που εκείνη την ώρα βρισκόταν έξω από το γήπεδο. «Ήξεραν ακριβώς πού και πώς να προχωρήσουν. Φάνηκε σαν να γνώριζαν πολύ καλά τον χώρο του γηπέδου. Αυτό που ήθελαν να κάνουν ήταν να μπουν μέσα στο γήπεδο, καθώς κινήθηκαν κατευθείαν προς τα καταστήματα αλλά και στις θύρες εισόδου», δηλώνει στην «R» εργαζόμενος σε επιχείρηση του γηπέδου.

«Θα θρηνούσαμε πολλά θύματα»

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο γήπεδο της ΑΕΚ την ώρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει το σοκ. «Ήρθαν για να σκοτώσουν, στο τσακ προλάβαμε να κλειστούμε στο γήπεδο. Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, πετούσαν πέτρες και οι προθέσεις τους ήταν ολοφάνερες. Ευτυχώς που μας φώναξαν γρήγορα οι υπάλληλοι του σταδίου και μπήκαμε σε ασφαλές μέρος, αλλιώς θα θρηνούσαμε και άλλα θύματα», λέει με τρεμάμενη φωνή γυναίκα που είχε πάει βόλτα το παιδί της στην «Αγιά Σοφιά». Στις 11 το βράδυ, επικρατεί χάος. Οι Κροάτες και οι Έλληνες συνεργοί τους επιτίθενται πρώτα στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ που βρίσκεται στο γήπεδο, με τον υπάλληλο να καταφέρνει τελευταία στιγμή να ασφαλίσει τις πόρτες του. Ακολουθεί έφοδος στα καφέ, με τον κόσμο να τρέχει να κρυφτεί. Λιγοστοί οπαδοί της ΑΕΚ σπεύδουν στο σημείο και ξεκινούν να διαπληκτίζονται μαζί τους σε μια μεγάλη ακτίνα. Διμοιρίες των ΜΑΤ κάνουν την εμφάνισή τους ελάχιστα λεπτά μετά. «Οι συμπλοκές δεν κράτησαν πάνω από 5 με 10 λεπτά. Η Αστυνομία τούς κυνήγησε μέχρι τον σταθμό του τρένου», συμπληρώνει ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας. Μετά τη λήξη της συμπλοκής, άτομα κείτονται αιμόφυρτα και ένα από αυτά, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, ψυχορραγεί στην πεζογέφυρα. Το κακό είχε ήδη συμβεί.

Άνθρωπος-«κλειδί»

Ένας 27χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού, με κακουργηματικό παρελθόν που αφορά αδικήματα αθλητικής βίας αλλά και κοινού ποινικού δικαίου, είναι για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ο άνθρωπος-«κλειδί» για να αποκαλυφθεί η οργάνωση των 120 Κροατών χούλιγκαν.

Ο συγκεκριμένος σεσημασμένος χούλιγκαν συνελήφθη μαζί με τους Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με έναν ακόμη Έλληνα και έναν Αλβανό, επίσης οργανωμένοι οπαδοί και οι δύο. Αυτοί θεωρούνται μέλη μιας ομάδας τουλάχιστον πέντε Ελλήνων που φέρονται ότι βοήθησαν τους Κροάτες χούλιγκαν. «Υποδέχθηκαν το κονβόι των Κροατών στο Κιάτο, τους κατηύθυναν για να κινηθούν μέσω της Αττικής Οδού μέχρι τον σταθμό του ΗΣΑΠ “Ειρήνη” και εκεί τους εξόπλισαν με καδρόνια, σιδηρολοστούς και βόμβες μολότοφ, για να ολοκληρωθεί από εκεί η διαδρομή τους μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ», λένε στην «R» αστυνομικές πηγές.

Ο βασικός ύποπτος, μάλιστα, είναι ιδιοκτήτης καφετέριας που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, η οποία δέχθηκε επίθεση με πέτρες την επομένη της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην ίδια καφετέρια είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2022, βάσει εντάλματος που αφορούσε τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τουλάχιστον 40 οπαδούς του Παναθηναϊκού, από τους οποίους αναγνωρίστηκαν οι 16. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της συγκεκριμένης υπόθεσης, μέλη της ομάδας αυτής πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε συνδέσμους οπαδών του Ολυμπιακού σε διάφορες περιοχές της Αττικής, χρησιμοποιώντας βόμβες μολότοφ και εμπρηστικούς μηχανισμούς, ενώ παράλληλα είχαν κάνει και πολλές επιθέσεις εναντίον μεμονωμένων προσώπων τα οποία λήστευαν. Η δράση της ομάδας αυτής διήρκεσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ για να ολοκληρωθεί η έρευνα και να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης χρειάστηκαν πολύμηνες φυσικές και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ